Μυστικά για να μειώσεις το ακρυλαμίδιο από τις τηγανητές πατάτες…

Τηγανητές πατάτες! Ο απόλυτος διατροφικός πειρασμός που απολαμβάνεις συχνά, πυκνά. Πρέπει όμως να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες υγιεινής και μαγειρικής για να τις σερβίρεις ήσυχη: “Μια διατροφική απειλή που έχουν οι τηγανητές πατάτες είναι το ακρυλαμίδιο, το οποίο παράγεται όταν κάποια τρόφιμα μαγειρευτούν σε υψηλή θερμοκρασία (π.χ. τηγάνισμα)” εξηγεί η διαιτολόγος διατροφολόγος Ευθυμία Δέδε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ;  Για να μειώσεις την ποσότητα ακρυλαμιδίου, τουλάχιστον στις σπιτικές τηγανητές πατάτες, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές: 

• Μην αποθηκεύεις τις πατάτες στο ψυγείο.

• Όταν κόβεις τις πατάτες, πριν τις τηγανίσεις, βάλε τις σε κρύο νερό για 30′ λέπτά. Στη συνέχεια, δτράγγιξέ τις καλά και τηγάνισέ τις.

• Φρόντισε κατά το τηγάνισμα η θερμοκρασία του ελαιολάδου να μην ξεπερνά τους 175° C.

• Μην αφήνεις να σκουρύνουν οι πατάτες. Μόλις αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, βγάλε τις από το τηγάνι ή τη φριτέζα.

Και καλή όρεξη… Βρες συνταγές με πατάτα – για όλα τα γούστα – με ένα κλικ εδώ

• Μην τρώτε τις καμένες πατάτες ή τα κομμάτια εκείνα που είναι πολύ σκούρα.

Read More

And More