Το ριζότο της Βίκυς Αρβανίτη

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η πρωταθλήτρια του Beach Volley μπαίνει στην κουζίνα και μαγειρεύει! “Πρόκειται για μια συνταγή που μου έδωσε μια φίλη και σήμερα επιχείρησα να την υλοποιήσω, ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα όταν βρεθώ σε κάποιο εστιατόριο” αναφέρει η ίδια και μοιράζεται μαζί σου τη συνταγή της…

Συστατικά

  • 1 συσκευασία μανιτάρια πορτσίνι (περίπου 25 γρ.)
  • Μανιτάρια κονσέρβα 200 γρ.
  • 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 30 γρ. Βούτυρο/Ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Λίγο προσούτο για το σερβίρισμα (Προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μουλιάζουμε για περίπου 30 λεπτά τα μανιτάρια πορτσίνι σε βραστό νερό και έπειτα τα στραγγίζουμε κρατώντας κάτι λιγότερο από ένα φλιτζάνι από το ζουμί.
  • Ετοιμάζουμε και τον ζωμό κότας, με αναλογία 2 κύβους ανά ένα λίτρο νερό
  • Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και όλα τα μανιτάρια με το βούτυρο ή με λάδι και έπειτα προσθέτουμε και το ρύζι, ανακατεύοντάς το συνέχεια για να μη μας κολλήσει
  • Βάζουμε στο ζωμό κότας το φλιτζάνι από το ζουμί των μανιταριών και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση
  • Έπειτα ρίχνουμε μια κουτάλα από το ζωμό στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια
  • Μόλις απορροφάται το ζουμί προσθέτουμε κι άλλο ζωμό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα επόμενα 30 λεπτά χρησιμοποιώντας σχεδόν όλο το ζωμό
  • Στην τελευταία βράση πρόσθεσα πολύ λίγο λευκό κρασί μέσα στην κατσαρόλα
  • Τέλος όταν απορροφηθούν όλα τα ζουμιά ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού
  • Το ριζότο είναι έτοιμο και πεντανόστιμο! Για το σερβίρισμα έβαλα και λίγο προσούτο…

Tip


Read More

And More