Τορτελίνια αλφρέντο με ψημένες πιπεριές

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ξέχνα τα τορτελίνι που τα βράζεις απλά όπως σου περιγράφει η συσκευασία. Δώσε γεύση με ψητές πιπεριές και σέρβιρε με μια ελαφριά και πεντανόστιμη σος αλφρέντο και φρέσκο βασιλικό.

Συστατικά

  • 255 γρ. φρέσκα τορτελίνια με τυρί ή προσούτο
  • 110 γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα Αλφρέντο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα Αλφρέντο:1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλτιζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα τορτελίνια και σούρωσέ τα
  • Για τη σάλτσα Alfredo: Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα, το τριμμένο σκόρδο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας το βασιλικό
  • Στράγγισε καλά και τις πιπεριές και κόψτες σε λεπτές ροδέλες
  • Σε κατσαρόλα ζέστανε τη σάλτσα και ρίξε μέσα τα τορτελίνια. Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τις πιπεριές. Σιγόβρασε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά
  • Πριν σερβίρεις ρίξε στην κατσαρόλα το μισό βασιλικό. Ανακάτεψε και πασπάλισε με τον υπόλοιπο και το μαύρο πιπέρι

Tip


Read More

And More