Τραγανό και ζουμερό ρολό πανσέτας με βότανα

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματικό τριπλοψημένο ρολό πανσέτας με φρέσκα βότανα

Συστατικά

  • 3 κ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας καπνιστή πανσέτα (αλλαντικό) ψιλοκομμένη
  • 8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. γλυκού μαραθόσπορος σπασμένος
  • 2 κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 ολόκληρη πανσέτα 5 kg χωρίς κόκκαλο με την πέτσα
  • 1 1/2 κ. σούπας αλάτι
  • 1 κ. γλυκού baking powder

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το δενδρολίβανο με το φασκόμηλο, το θυμάρι, την καπνιστή πανσέτα, το σκόρδο, τον μαραθόσπορο, το τζίντζερ και το πιπέρι.
  • Άπλωσε την πανσέτα σε μια καθαρή επιφάνεια με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω και με ένα μαχαίρι χάραξε όλη την επιφάνεια.
  • Με απορροφητικό χαρτί στέγνωσε πολύ καλά την πανσέτα και γύρισέ της πλευρά, ώστε η πέτσα να είναι προς τα κάτω.
  • Πασπάλισε από πάνω το μείγμα βοτάνων και άρχισε να τρίβεις όλη την επιφάνεια της πανσέτας με αυτό.
  • Τύλιξε την πανσέτα πολύ στενά και δέσε το ρολό με σπάγκο για φούρνο, σε αποστάσεις των 2,5 cm μεταξύ τους.
  • Τοποθέτησε το ρολό σε ένα ταψί και άφησέ το στο ψυγείο ακάλυπτο για έξι ώρες.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλάτι με το baking powder.
  • Βγάλε το ρολό από το ψυγείο, στέγνωσέ την με χαρτί και τρίψε μπόλικο από το μείγμα αλατιού.
  • Ψήσε για μία ώρα και 45 λεπτά, φροντίζοντας να αλείψεις με τα υγρά που βγάζει το κρέας ανά μισή ώρα.
  • Έπειτα άφησε το κρέας να ψηθεί ανενόχλητο για άλλη μιάμιση ώρα.
  • Ανέβασε την θερμοκρασία τους 230 βαθμούς και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά για να γίνει η πέτσα τραγανή.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησε το ρολό να σταθεί για 15 λεπτά.
  • Κόψε σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι και σέρβιρε.

Read More

And More