Vegan φασολάδα με μαυρομάτικα φασόλια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Vegan φασολάδα που θα σε κάνει να “γλύφεις” τα δάχτυλα σου.

Συστατικά

  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε λωρίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. της σούπας τσίλι
  • 1 κουτ. της σούπας κύμινο
  • 1 σκελίδα μαύρο πιπέρι
  • 4 συσκευασίες με μαύρα φασόλια
  • 1 καλαμπόκι (χρησιμοποιείς μόνο τους σπόρους)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με λίγο λάδι, σοτάρεις το σέλινο, τα καρότα και το σκόρδο για 5 λεπτά. Ρίχνεις το κύμινο, τo μαύρο πιπέρι και την chili sauce και τα αφήνεις να μαγειρευτούν για δύο λεπτά. Προσθέτεις τις 2 από τις συσκευασίες με τα μαύρα φασόλια και το καλαμπόκι. Ανακατεύεις πολύ καλά και βράζεις για 3 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τα δύο εναπομείναντα κουτάκια με μαύρα φασόλια και τις τομάτες, μέχρι να λιώσουν τα συστατικά.
  • Προσθέτεις το μείγμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα συστατικά.
  • Κλείνεις το καπάκι και βράζεις σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

Read More

And More