Βελούδινη σούπα μανιταριών με πάπρικα και γιαούρτι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή μανιταρόσουπα με φρέσκα μυρωδικά, πάπρικα και γιαούρτι

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 gr μανιτάρια άγρια ψιλοκομμένα
  • 3 κ. σούπας αλεύρι
  • 1 κ. σούπας πάπρικα
  • 3 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 3 κ. σούπας σόγια σος
  • 1 φλ. γάλα 2% λιπαρά
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • ¼ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρισε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι και την πάπρικα στην κατσαρόλα και καβούρδισέ τα για περίπου τρία λεπτά.
  • Ρίξε και τον ζωμό λαχανικών, την σόγια σος και το γάλα στα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψέ τα καλά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο ελαφρύς βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την φωτιά και πρόσθεσε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  • Αλατοπιπέρωσε την σούπα και σέρβιρε.

Read More

And More