Βιολογικές ντομάτες με γρανίτα ντομάτας

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια παγωμένη γρανίτα από ντομάτες στολίζει τη σαλάτα σου και δίνει δροσιά και ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο. Προτίμησε ντομάτες βιολογικής καλλιέργειας για να βρεις πολύχρωμες ντομάτες (κιτρινές, κόκκινες, μοβ) που θα κάνουν το πιάτο διασκεδαστικό και σαφώς πολύ πιο νόστιμο. Ένα πιάτο με σαν δροσερή γρανίτα με μόλις 54 θερμίδες.

Συστατικά

  • Για τη γρανίτα ντομάτας: 1 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι (στη μύτη του κουταλιού)
  • 240 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς κουκούτσι
  • Για τη σαλάτα: 4 ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • Πιπέρι, Αλάτι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για να ετοιμάσεις τη γρανίτα βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός
  • Άπλωσε το μείγμα σε ένα δοχείο και βάλε στην κατάψυξη να παγώσει (ανακατεύοντας 2 φορές σε διάστημα 2 ωρών)
  • Αφαίρεσε από την κατάψυξη και με ένα πηρούνι άρχισε να ξίνεις όλη την γρανίτα να γίνει αφράτη και χιονάτη
  • Βάλε τις φέτες της ντομάτας σε ένα πιάτο. Αλατοπιπέρωσε
  • Από πάνω πρόσθεσε τη γρανίτα και γάρνιρε με τον βασιλικό

Tip

Μήπως οι ντομάτες που επέλεξες είναι ακόμη λίγο άγουρες; Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις για να μαλακώσουν...

Read More

And More