Χοχλιοί με ξινόχοντρο

Χοχλιοί με ξινόχοντρο | tlife.gr
Μέτρια
5 μερίδες
45 Λεπτά

Αν κάποιος ξέρει πως να τα μαγειρεύει, αυτή είναι σίγουρα η Κρήτη. Πεντανόστιμα σαλιγκάρια με συνοδεία από τον ιδιαίτερο ξινό τραχανά του νησιού. Απλά επισκέψου ένα κατάστημα με προϊόντα από την Κρήτη και καθάρισες...

Συστατικά
  • 1 κιλό σαλιγκάρια
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό ξινόχοντρο (ξινός τραχανάς)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
  • Βάλε τα σαλιγκάρια σε μια λεκάνη με νερό, ώσπου να βγάλουν τα κεφάλια τους. Ξεχώρισε όσους έχουν κολλήσει και πέταξε όσους δεν έχουν βγει
  • Ξέπλυνε καλά σε κρύο νερό
  • Στη συνέχεια τσιγάρισε το κρεμμύδι με το σκόρο και πρόσθεσε τους μέσα συνεχίζοντας το τσιγάρισμα. Έχε υπομονή για να ψηθούν καλά
  • Πρόσθεσε τη ντομάτα και αλατοπίπερο. Συμπλήρωσε και λίγο νεράκι (περίπου 1 ποτήρι) και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά σκεπασμένο
  • Στο μεταξύ ζέστανε νερό σε άλλη κατσαρόλα. Μέτρησε το ξινόχοντρο και βράσε διπλάσια ποσότητα νερό (μείον 1 ποτήρι που έχει ήδη το φαγητό)
  • Πρόσθεσε το νερό ζεστό στα σαλιγκάρια και στη συνέχεια τον τραχανά. Σκέπασε και άφησε σε πολύ χαμηλή φωτιά.Ανακάτεψε ανά διαστήμα ώστε να πιει όλα του τα υγρά.
  • Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε για λίγα λεπτά να τραβήξει και άλλο τα υγρά. Σέρβιρε ζεστό
* TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Τα σαλιγκάρια που δεν βγαίνουν από το καβούκι τους, είναι πιθανότατα ψόφια και γι' αυτό πρέπει να τα πετάξεις!

Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ