Χριστουγεννιάτικα ντόνατ με μήλο και κανέλα

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά και christmassy ντόνατ με μήλο και αρωματική κανέλα

Συστατικά

  • 3 φλ. μηλίτης
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 1/2 κ. γλυκού κανέλα
  • 3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 6 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 φλ. ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ζέστανε τον μηλίτη σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά και άφησέ τον στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την ζάχαρη με μία κουταλιά κανέλα και άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με την μαύρη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, την baking soda, το μοσχοκάρυδο και την υπόλοιπη κανέλα.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά και τον κρύο μηλίτη.
  • Ρίξε το μείγμα των υγρών υλικών σε εκείνο των στερεών και ανακάτεψε καλά με μια σπάτουλα.
  • Κάλυψε την ζύμη με μεμβράνη και άφησέ την στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Βγάλε την ζύμη από το ψυγείο, κόψ’ την στην μέση και αλεύρωσε ελαφρώς μια καθαρή επιφάνεια.
  • Πλάσε τα δύο κομμάτια ζύμης σε δύο φύλλα με πάχος περίπου ενάμισι εκατοστό.
  • Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι του νερού, κόψε την ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.
  • Έπειτα, με ένα σφηνοπότηρο κόψε το σε κάθε κομμάτι, δημιουργώντας εσωτερικές τρύπες.
  • Όση ζύμη περισσεύει, ξαναπλάσε την και επανάλαβε την διαδικασία.
  • Ζέστανε το ηλιέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και δουλεύοντας σε δόσεις τηγάνισέ τα για ένα λεπτό την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε τα ντόνατ σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για μισό λεπτό και μετά πέρασέ τα από το μπολ με την ζάχαρη και την κανέλα.
  • Σέρβιρε τα ντόνατ όσο είναι ζεστά.

Read More

And More