Βασιλόπιτα panettone με αποξηραμένα φρούτα και αμύγδαλα

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό και αφράτο panettone με φρούτα και αμύγδαλα

Συστατικά

  • 500 gr σκληρό αλεύρι
  • 7 gr αλάτι
  • 50 gr ζάχαρη
  • 2 φακελάκια μαγιά (7 gr/1)
  • 140 ml ζεστό γάλα
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 gr + έξτρα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 gr αποξηραμένα κεράσια
  • 120 gr αποξηραμένες ξανθές σταφίδες
  • 120 gr αποξηραμένες μαύρες σταφίδες
  • 100 gr ολόκληρα μπλανσαρισμένα αμύγδαλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μίξερ χτύπησε για δύο λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι με την ζάχαρη, την μαγιά, το γάλα και τα πέντε αυγά με το εξάρτημα για ζύμες.
  • Ανέβασε την ταχύτητα του μίξερ σε γρήγορη και συνέχισε να πλάθεις για άλλα οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα και συνέχισε το χτύπημα.
  • Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ, κάλυψε με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Άλειψε με βούτυρο ένα ψηλό ταψί για panettone με διάμετρο 18 cm.
  • Βγάλε την ζύμη από το ζυγείο και με τα χέρια σου σχημάτισε μια μεγάλη μπάλα.
  • Βάλε την μπάλα στο ταψί και άφησέ την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να φουσκώσει.
  • Προθέρμανε τον φούρνο τους 180 βαθμούς.
  • Χτύπησε το αυγό που έχει μείνει με ένα πιρούνι και άλειψέ το πάνω από την ζύμη.
  • Ψήσε για περίπου 25 λεπτά και έπειτα χαμήλωσε την θερμοκρασία τους 150 βαθμούς.
  • Ψήσε για άλλα 35 λεπτά, μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέικ.
  • Αφαίρεσε το panettone από το ταψί του αμέσως και άφησέ το να κρυώσει.
  • Πασπάλισε με λίγη άχνη ζάχαρη και σέρβιρε.

Read More

And More