Βασιλόπιτα panettone με αποξηραμένα φρούτα και αμύγδαλα

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό και αφράτο panettone με φρούτα και αμύγδαλα

Συστατικά

  • 500 gr σκληρό αλεύρι
  • 7 gr αλάτι
  • 50 gr ζάχαρη
  • 2 φακελάκια μαγιά (7 gr/1)
  • 140 ml ζεστό γάλα
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 gr + έξτρα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 gr αποξηραμένα κεράσια
  • 120 gr αποξηραμένες ξανθές σταφίδες
  • 120 gr αποξηραμένες μαύρες σταφίδες
  • 100 gr ολόκληρα μπλανσαρισμένα αμύγδαλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μίξερ χτύπησε για δύο λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι με την ζάχαρη, την μαγιά, το γάλα και τα πέντε αυγά με το εξάρτημα για ζύμες.
  • Ανέβασε την ταχύτητα του μίξερ σε γρήγορη και συνέχισε να πλάθεις για άλλα οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα και συνέχισε το χτύπημα.
  • Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ, κάλυψε με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Άλειψε με βούτυρο ένα ψηλό ταψί για panettone με διάμετρο 18 cm.
  • Βγάλε την ζύμη από το ζυγείο και με τα χέρια σου σχημάτισε μια μεγάλη μπάλα.
  • Βάλε την μπάλα στο ταψί και άφησέ την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να φουσκώσει.
  • Προθέρμανε τον φούρνο τους 180 βαθμούς.
  • Χτύπησε το αυγό που έχει μείνει με ένα πιρούνι και άλειψέ το πάνω από την ζύμη.
  • Ψήσε για περίπου 25 λεπτά και έπειτα χαμήλωσε την θερμοκρασία τους 150 βαθμούς.
  • Ψήσε για άλλα 35 λεπτά, μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέικ.
  • Αφαίρεσε το panettone από το ταψί του αμέσως και άφησέ το να κρυώσει.
  • Πασπάλισε με λίγη άχνη ζάχαρη και σέρβιρε.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164