Ζεστή σαλάτα με φακές και ψητή κολοκύθα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σαλάτα φακές με βότανα, αρωματική κολοκύθα και γκοργκοντζόλα

Συστατικά

  • 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα κομμένη στη μέση, χωρίς κουκούτσια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
  • 3 κ. σούπας + έξτρα για το σερβίρισμα
  • ½ φλ. φύλλα φασκόμηλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 gr φακές
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ¼ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ¼ φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • ½ φλ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 100 gr γκοργκοντζόλα θρυμματισμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Κόψε την κολοκύθια στην μέση, άδειασε το εσωτερικό από τα κουκούτσια και έπειτα κόψ’ την σε λεπτές φέτες (με την φλούδα).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την κολοκύθα με το κρεμμύδι και δύο κουταλιές λάδι, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι.
  • Άπλωσέ τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για μισή ώρα.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησέ τα για 10 λεπτά να κρυώσουν.
  • Ζέστανε ένα κατσαρολάκι με νερό ως την μέση και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίξε τις φακές, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 20 λεπτά.
  • Σούρωσε τις φακές και άφησέ τες να κρυώσουν πριν τις ρίξεις σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακάτεψέ τες με το ξύσμα και χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το εστραγκόν, αλατοπίπερο και μία κουταλιά λάδι.
  • Πρόσθεσε την ψημένη κολοκύθα με τα κρεμμύδια στις φακές και ανακάτεψε προσεκτικά.
  • Σέρβιρε ραντίζοντας με έξτρα λάδι και με την θρυμματισμένη γκοργκοντζόλα.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164