Αυθεντική σιγομαγειρεμένη bolognese με παπαρδέλες

2 ώρες 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Η πιο iconic μπολονέζ με σιγομαγειρεμένο κιμά και γευστικές παπαρδέλες

Συστατικά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 gr πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • ⅓ φλ. ντοματοπελτές
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 φλ. γάλα
  • 450 gr παπαρδέλες
  • ½ φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μπλέντερ χτύπησε το κρεμμύδι με το σέλερι και το καρότο μέχρι να γίνουν σχεδόν πάστα.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και καβούρδισε τον κιμά με λίγο αλάτι για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα αφαίρεσε τον κιμά από την κατσαρόλα και σκούπισε τα υγρά.
  • Σοτάρισε στην κατσαρόλα την πανσέτα για οκτώ λεπτά και πρόσθεσε το μείγμα λαχανικών, ανακατεύοντας για άλλα οκτώ λεπτά.
  • Ξαναβάλε τον κιμά στην κατσαρόλα μαζί με το κρασί, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας, την δάφνη και το μοσχοκάρυδο και βράσε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Ρίξε τον ζωμό και το γάλα στην κατσαρόλα με μια πρέζα αλάτι, χαμήλωσε εντελώς την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου δύο ώρες.
  • Αν τα υγρά σωθούν πριν μαλακώσει ο κιμάς, πρόσθεσε λίγο ακόμη ζωμό.
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά για δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μετάφερε τις παπαρδέλες απευθείας στην κατσαρόλα με την σάλτσα με ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό και την παρμεζάνα.
  • Δυνάμωσε την φωτιά σε μέτρια και μόλις αρχίσει να βράζει ξανά ανακάτευε συνεχώς τα υλικά για δύο λεπτά.
  • Σέρβιρε σε μερίδες ή σε μια μεγάλη πιατέλα με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

And More