Φαρφάλε με κοτόπουλο και φρέσκα σύκα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια μακαρονάδα αλλιώτικη από τις άλλες… Καραμελωμένα σύκα σε μια σος από γλυκό κρασί και κομμάτια κοτόπουλου. Αυτά είναι τα υλικά του αυγουστιάτικου πιάτου που όλοι θα λατρέψουν!

Συστατικά

  • 400 γρ. φαρφάλε ολικής άλεσης
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 8 μέτρια φρέσκα σύκα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 ml γλυκό λευκό κρασί (τύπου muscat)
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκα φυλλαράκια βασιλικό
  • Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σούρωσε και κράτησε λίγο από το νερό για αργότερα
  • Στο μεταξύ σόταρε το κοτόπουλό σου στο ελαιόλαδο να πάρουν ελαφρό χρώμα
  • Στη συνέχεια σβήσε με το κρασί σου και πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο. Βγάλε το κοτόπουλο από το τηγάνι
  • Στο ίδιο σκεύος πρόσθεσε τα σίκα μαζί με την μαύρη ζάχαρη να καραμελώσουν
  • Πρόσθεσε τα μακαρόνια σου μαζί με λίγο από το νερό τους μέσα στα σύκα, συμπλήρωσε και το κοτόπουλο και ανακάτεψε
  • Πρόσθεσε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σέρβιρε μαζί με τριμμένο τυρί

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164