Φρέσκα ζυμαρικά με σιμιγδάλι

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Χειροποίητο σπαγγέτι για απόλαυση και υγεία! Είναι από τα χεράκια σου και θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο κανένα έτοιμο ζυμαρικό εμπορίου…

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και μια πρέζα αλάτι
  • Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας γύρισε το μείγμα και κάνε μια λακουβίτσα στη μέση και πρόσθεσε τα αυγά και το λάδι
  • Χτύπησε τα αυγά ελαφρά με ένα πιρούνι και σιγά, σιγά ενσωμάτωσε το αλεύρι να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη
  • Ζύμωσε με τα χέρια σου για 10 περίπου λεπτά να γίνει μαλακή και αφράτη. Πασπάλισε με λίγο σιμιγδάλι ακόμη για να μην κολλάρι η ζύμη και τύλιξε σε πλαστική μεμβράνη
  • Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
  • Άνοιξε σε φύλλο και κόψε στο αγαπημένο σου πλάτος και σχήμα. Μια μηχανή ζυμαρικών θα σου λύσει τα χέρια, αλλά δεν είναι και απαραίτητη
  • Βάλε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσουν για 5-6 λεπτά (ανάλογα πάντα με το πάχος τους)
  • Στράγγιξε και σέρβιρε με την αγαπημένη σου σος!

Tip


Read More

And More