Ιταλική πανδαισία: Πουτανέσκα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια από τις πιο κλασικές και κίνκι μακαρονάδες από τη γειτονική Ιταλία. Λαχταριστή κόκκινη σάλτσα με πικάντικη αντζούγια και κάπαρι.

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες κομμένες και περασμένες από ένα σουρωτήρι
  • 4 φιλέτα παστή αντζούγια καθαρισμένα και πλυμένα
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ κάπαρι
  • 20 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
  • ½ κ.γ σπασμένους κόκκους κόκκινου πιπεριού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε αλατισμένο νερό να βράσει. Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες (φρόντισε να κρατούν λίγο, να είναι al dente)
  • Σε ένα τηγανάκι ζέστανε το λάδι. Σόταρε το σκόρδο να πάρει χρώμα και πρόσθεσε τις ντομάτες. Άσε τη σάλτσα για 5 λεπτά
  • Συμπλήρωσε τις αντζούγιες, τον πελτέ ντομάτα, τις ελιές και το πιπέρι. Άφησε τη σάλτσα για 10 λεπτά ακόμη
  • Ανακάτεψε τα μακαρόνια μαζί με τη σάλτσα και σέρβιρε

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164