Κανελόνια με σπανάκι και μανιτάρια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Παραδοσιακή με μικρές μοντέρνες πινελιές.

Θερμίδες: 258/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 10 λαζάνια μαγειρεμένα
  • 2+1/2φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 5φλ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 220γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 420γρ. τυρί ricotta με λίγα λιπαρά
  • 1/2φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 85γρ. τυρί μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά, κομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Πρόσθεσε ένα φλιτζάνι σάλτσας σε ένα ταψί 23x33 εκατοστά.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι σε ένα μπλέντερ και ψιλόκοψέ το.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε το λάδι και σόταρε το σκόρδο.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι και σόταρε για 5 λεπτά ακόμα.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και σόταρε για 5 λεπτά.
  • Βάλε το μείγμα που έχεις στο τηγάνι και σε ένα μπολ και ανακάτεψέ το με πιπέρι, αλάτι, το τυρί ρικότα, την παρμεζάνα και το αυγό.
  • Χώρισε το μείγμα στα 10 λαζάνια και “ρόλαρε” τα ζυμαρικά με προσοχή για να χυθεί η γέμιση.
  • Τοποθέτησέ τα στο ταψί, πρόσθεσε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και τη μοτσαρέλα.
  • Ψήσε για 40 λεπτά.
  • Κάθε ρολάρι αντιστοιχεί σε μια μερίδα.

Read More

And More