Καρμπονάρα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Καρμπονάρα: ίσως ο πιο απολαυστικός τρόπος να τρώμε το σπαγγέτι! Το φαί του φτωχού καρμπονάρου, δηλαδή του εργάτη στα ανθρακωρυχεία υπήρξε στην Ιταλία η καρμποναρα. Σήμερα απολαμβάνουμε μια παραλλαγή της.
Για να αγοράσεις εύκολα και απλά τα υλικά κάνε κλικ εδώ!

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 αυγά
  • 140 ml κρέμα γάλακτος
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
  • Αφού κρυώσουν καλά για 15 λεπτά, ρίξε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μπέικον.
  • Ρίξε τις σκελίδες του σκόρδου και λιώστες μέσα στο τηγάνι. Συνέχισε μέχρι να γίνει το μπέικον αρκετά τραγανό.
  • Βάλε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά.
  • Αφού χτυπήσεις τα αυγά σε ένα πιάτο πρόσθεσε τα σιγά σιγά στο ζεστό τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Στο τέλος πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε τα μακαρόνια καλά.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.

Tip

Πριν χρησιμοποιήσεις τα αυγά σου καλό είναι να έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Read More

And More