Καρμπονάρα με τυρί κρέμα και μπέικον

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια μικρή παραλλαγή της κλασικής καρμπονάρα που θα λατρέψεις.

Θερμίδες: 299/ μερίδα

Συστατικά

  • 300γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φέτες μπέικον κοτόπουλου, κομμένο
  • 1 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 150γρ. τυρί κρέμα με μυρωδικά, με λίγα λιπαρά
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 150ml γάλα με λίγα λιπαρά
  • 40γρ. παρμεζάνα με λίγα λιπαρά, τριμμένη
  • 2κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σόταρε για 5 λεπτά το μπέικον με τα κρεμμυδάκια κι έπειτα αφαίρεσε από το μάτι το τηγάνι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα και το αυγό και έπειτα πρόσθεσε μέσα το μπέικον και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας καλά.
  • Μετά πρόσθεσε στο ίδιο μπολ το γάλα, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας, τον μαϊντανό και το πιπέρι και ανακάτεψε.
  • Αφού στραγγίξεις τα μακαρόνια, επέστρεψέ τα πάλι στην κατσαρόλα.
  • Ρίξε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με το τυρί, ανακάτεψε και άφησέ τα σε αναμένο μάτι για να ζεσταθούν για 2-3 λεπτά.
  • Πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί.

Read More

And More