Κοφτό μακαρονάκι με καραμελωμένο χταπόδι και φρέσκο κρεμμυδάκι στην γάστρα

1 ώρα 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Barilla εμπνέεται από την ελληνική κουζίνα και δημιουργεί! Ανακαλύψτε τα νέα ελληνικά παραδοσιακά ζυμαρικά Barilla.

Συστατικά

  • 400 γρ. Κοφτό Barilla
  • 1.200 γρ. χταπόδι
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 200 ml γλυκό κόκκινο κρασί
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζουμε το χταπόδι για 12 λεπτά με ένα ποτήρι νερό και στην συνέχεια το σουρώνουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σωτάρουμε το χταπόδι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά.
  • “Σβήνουμε” με το γλυκό κόκκινο κρασί, προσθέτουμε την σάλτσα τομάτας, τον ζωμό λαχανικών και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μία γάστρα, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 με 60 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και τα σουρώνουμε.
  • Στο τελευταίο 15λεπτο του ψησίματος του χταποδιού προσθέτουμε τα μισοβρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να είναι έτοιμο το Κοφτό.

Tip

Γαρνίρουμε με ένα έξτρα κλωναράκι φρέσκιας ρίγανης για ντεκόρ και άρωμα!

Read More

And More