Ένα ζυμαρικό γίγας γεμάτο με υπέροχη κρέμα τυριού και σάλτσα ντομάτας… Μια μπουκιά ζυμαρικού, τυριού και σάλτσας ντομάτας που θα σε κάνει να αισθανθείς συναισθήματα ολοκλήρωσης στο φαγητό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 18 τεράστια κοχύλια
 - Ελαιόλαδο
 - 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
 - 110 γρ. φρέσκο chorizo λιωμένο
 - 1 κονσέρβα τοματάκια
 - Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
 - Αλάτι, πιπέρι
 - 2 φλτιζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
 - 1 φλιτζάνι ricotta
 - 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
 - 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα κοχυλάκια σύμφωνα με τις οδηγίες, στράγγιξε και πέρασε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό
 - Στο μεταξύ ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το chorizo σοτάροντας για 5 λεπτά περίπου. Στράγγιξε από το περιτό λίπος και γύρισε το τηγάνι στο μάτι
 - Πρόσθεσε τώρα τη ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπιπέρωσε. Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει και να δέσει για περίπου 10 λεπτά
 - Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και λάδωσε μια λαμαρίνα
 - Ανάμειξε το σπανάκι με τα τυριά και το ασπράδι σε ένα μπόλ και αλατοπιπέρωσε
 - Άπλωσε τη μισή ποσότητα της σάλτσας ντομάτας στο ταψάκι
 - Γέμισε τα κοχυλάκια με το τυρί και στρώσε επάνω στο ταψάκι.
 - Πρόσθεσε την υπόλοιπη σάλτσα επάνω από τα κοχυλάκια σκέπασε με αλουμινόχαρτο και βάλε στο φούρνο
 - Ψήσε για 30 λεπτά και βγάλε από το φούρνο. Άφησε το φαγητό να σταθεί 5 λεπτά και σέρβιρε
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ