Λιγκουίνι με ντομάτες, μπέικον και μπούκοβο

35' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια μακαρονάδα με όλα τα αρώματα της Ελλάδας (εντάξει και λίγο από βρετανικό μπέικον) σε ένα πιάτο με κυρίαρχο συστατικό ποιον άλλο… τη ντομάτα.

Συστατικά

  • Ελαιόλαδο
  • 6 χονδρές φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ½ κιλό περίπου ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη, στραγγισμένη
  • 1 κουτί μακαρόνια λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 1 μεγάλο φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα & λίγη ακόμα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε αρκετό αλατισμένο νερό (περίπου 4 λίτρα) να βράσει.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλε λίγο λάδι να κάψει και ρίξε το μπέικον. Σόταρε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Βγάλτο με τρυπητή κουτάλα και βάλε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει. Άδειασε το τηγάνι από τα λίπη και κράτα μόνο 3 κουταλιές.
  • Ξαναβάλε το τηγάνι στη φωτιά και ρίξε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και σόταρε σε χαμηλή φωτιά περίπου 5′ με 8′ λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, μαγείρεψε άλλο ένα λεπτό και βάλε τις ντομάτες (φρέσκιες και κονσέρβα).
  • Ρίξε το μπέικον και άσε τη σάλτσα να βράσει. Από τη στιγμή που θα κοχλάσει άφησέ την 7′ με 8′ λεπτά να πήξει ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Βγάλτην από τη φωτιά και αλατοπιπέρωσέ.
  • Εν τω μεταξύ βράσε τα μακαρόνια και στράγγισέ τα. Ανακάτεψέ τα με το τυρί.
  • Βάλε τη σάλτσα πίσω στη φωτιά να κοχλάσει και ρίξε τα μακαρόνια.
  • Ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με έξτρα τυρί.

Tip


Read More

And More