Λινγκουίνι με πανσέτα και λαχανάκια Βρυξελλών

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Συνδύασε τα ιδιαίτερα λαχανάκια με μια κρεμώδη σαλτσα και το άρωμα της πανσέτας!

Συστατικά

  • μισό πακέτο λινγκουίνι (ή σπαγγέτι)
  • 150 γραμμ. πανσέτα ψιλοκομμένη (ή 6 χοντρές φέτες μπέικον)
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
  • μισό κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
  • 75 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε καλά αλατισμένο νερό.
  • Κράτησε ένα φλιτζάνι από το νερό τους και σούρωσέ τα.
  • Σώταρε την πανσέτα με το κρεμμύδι σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει η πανσέτα και να καραμελώσει το κρεμμύδι, 8-10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα λαχανάκια και το σκόρδο και σωτάρισε ανακατεύοντας μέχρι τα λαχανάκια να πάρουν ένα έντονο πράσινο χρώμα (περίπου 2 λεπτά).
  • Ρίξε το κρασί ανακατεύοντας και ξύνοντας τα τοιχώματα του τηγανιού.
  • Ρίξε στο τηγάνι τα σουρωμένα ζυμαρικά, την παρμεζάνα και μισό με 3/4 από το νερό των ζυμαρικών.
  • Ανακάτεψε να λιώσει η παρμεζάνα και να γίνουν κρεμώδη τα μακαρόνια.
  • Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε πασπαλίζοντας με έξτρα παρμεζάνα και πιπέρι.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164