Mac and cheese με μπρόκολο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Μια αμερικάνικη συνταγή με μια μικρή παραλλαγή που την κάνει πιο healthy.

Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 340γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1+1/2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1/4φλ. λιωμένο κρεμμύδι
  • 1/4φλ. αλεύρι
  • 2φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
  • 1φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 2φλ. τριμμένο τσένταρ με λίγα λιπαρά
  • Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
  • 340γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκιές
  • 2κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4φλ. τρίμμα ψωμιού
  • Μαγειρικό σπρέι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Μαγείρεψε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ρίξε μέσα και το μπρόκολο και μαγείρεψέ το όση ώρα μαγειρεύονται και τα μακαρόνια.
  • Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία λιώσε τη μαργαρίνη και σόταρε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  • Ρίξε μέσα το αλεύρι και ανακάτεψέ το μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  • Αύξησε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε το ζωμό, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από το μάτι, πρόσθεσε το τσένταρ και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει.
  • Ρίξε μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια και το μπρόκολο και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.
  • Μετέφερε το μείγμα σε ένα ταψί και πασπάλισε με το ψωμί και την παρμεζάνα.
  • Ψήσε για 15-20 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και κόψε 8 κομμάτια.

Read More

And More