Μακαρονάδα Alfredo με τριπλό λεμόνι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εάν σου αρέσει το λεμόνι θα ενθουσιαστείς. Επίσης με τη χρήση του λεμονιού σπάει λίγο η έντονη αίσθηση της κρέμας και η αλφρέντο γίνεται πιο ελαφριά στο στόμα!

Συστατικά

  • 2 μέτρια λεμόνια
  • 4 κ.σούπας βούτυρο ανάλατο
  • ένα πακέτο λιγκουίνι ή φετουτσίνι
  • 3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • μισό κουταλάκι αλάτι +λίγο ακόμη
  • μια πρέζα πιπέρι
  • μισό κουταλάκι ψιλοκομμένο άνιθο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά.
  • Πάρε το ξύσμα από το ένα λεμόνι.
  • Κόψε τα λεμόνια στα τέσσερα.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράσε τα μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
  • Λιώσε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίξε τα λεμόνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και σώταρε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Βγάλε τα και μόλις κρυώσουν ξεζούμισέ τα και πέτα τα φλούδια.
  • Βάλε στο τηγάνι που είχες τα λεμόνια την κρέμα να σιγοβράσει.
  • Ρίξε τη μισή παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε.
  • Βγάλε από τη φωτιά.
  • Κράτα 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και σούρωσέ τα.
  • Βάλε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την υπόλοιπη παρμεζάνα, το χυμό και τα 2/3 από το νερό που κράτησες σε χαμηλή φωτιά και ανακάτευε να λιώσει το τυρί.
  • Ρίξε κι άλλο νερό εάν χρειάζεται να αραιώσει λίγο η σάλτσα.
  • Βγάλε από τη φωτιά και πασπάλισε με το ξύσμα και τον άνιθο.
  • Αλατοπιπέρωσε εάν χρειάζεται και σέρβιρε.

Tip

Λίγος ψιλοκομμένος άνιθος στο σερβίρισμα θα δώσει χρώμα και άρωμα!

Read More

And More