Μακαρονόπιτα με λαχανικά και μυρωδικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Γευστική και ιδιαίτερη με μείγμα τυριών και λαχανικά.

Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 450γρ. σπαγγέτι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 3 κλωνάρια σέλινου
  • 3 καρότα κομμένα σε λωρίδες
  • 1 χούφτα σπανάκι
  • 1/2κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2κ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 350γρ. τριμμένο τυρί ricotta
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 3φλ. σάλτσας ντομάτας
  • 1φλ. κομμένη μοτσαρέλα
  • Μαϊντανό και παρμεζάνα για επικάλυψη

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Μαγείρεψε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
  • Στράγγιξέ τα και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Ρίξε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το σπανάκι και τα καρότα.
  • Ρίξε μέσα το βασιλικό, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακάτεψέ τα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Ανακάτεψε το τυρί ρικότα με τα αυγά.
  • Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά και τα αυγά.
  • Ρίξε τα σε ένα στρογγυλό ταψί 23εκ.
  • Ρίξε από πάνω τη σάλτσα και τη μοτσαρέλα, κάλυψέ το με ένα αλουμινόχαρτο και ψήσε για 20 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για 5 λεπτά ακόμα.
  • Βγάλε την πίτα από το φούρνο και πασπάλισε με μαϊντανό και παρμεζάνα.
  • Κόψε την πίτα σε 8 κομμάτια.

Read More

And More