Η καλύτερη μακαρονοσαλάτα με τόνο που έχεις φάει, με μια ιδιαίτερη, μεσογειακή βινεγκρέτ γεμάτη αρώματα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φλιτζ. ριγκατόνι ή άλλα μικρά ζυμαρικά
 - 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
 - 1 φλιτζ. αρακά κατεψυγμένο
 - μισό φλιτζ. σέλερι ψιλοκομμένο
 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 - 2 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες
 - 1 φλιτζ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
 - 1/4 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
 - 3/4 φλιτζ. μαγιονέζα (+αν χρειαστεί λίγη ακόμη)
 - Για τη βινεγκρέτ ρίγανης
 - 2,5 κ.σούπας ξύδι
 - 1,5 κ.σούπας ξερή ρίγανη
 - 1 κ.γλυκού βασιλικό ξερό
 - 1 κ.σούπας χυμό λεμόνι +λίγο ακόμη
 - 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
 - 1,5 κ.σούπας πάστα ελιάς
 - 2 κ.σούπας παρμεζάνα τριμένη
 - 1/4 κ.γλυκού πιπέρι
 - 1,5 φλιτζ. ελαιόλαδο
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Φτιάξε τη βινεγκρέτ: Βάλε όλα τα υλικά της βινεγκρετ σε βάζο με καπάκι και χτύπησέ τα καλά μέχρι να ενοποιηθούν. Κράτησε 5 κουταλιές από τη βινεγκρέτ για τη συνταγή και την υπόλοιπη κράτησέ την στο ψυγείο για την επόμενη σαλάτα σου.
 - Βράσε τα ζυμαρικά σου σε μπόλικο αλατισμένο νερό (αλ ντέντε), σούρωσέ τα (αλλά κράτα το νερό) και ξέπλυνέ τα.
 - Βάλε τον αρακά σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και βύθισέ τον για 1-2 λεπτά μέσα στο καυτό νερό από τα μακαρόνια. Σούρωσέ τον και άφησέ τον να κρυώσει.
 - Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τη μαγιονέζα με τις 5 κουταλιές της βινεγκρέτ.
 - Άδειασε τις κονσέρβες του τόνου σε μεγάλη σαλατιέρα.
 - Με ένα πιρούνι διάλυσε τον τόνο.
 - Πρόσθεσε τα ζυμαρικά, το σέλερι, το κρεμμυδάκι και τον αρακά.
 - Βάλε τη μαγιονέζα και ανακάτεψε απαλά να ανακατευτούν τα υλικά.
 - Λίγο πριν σερβίρεις, πρόσθεσε την τομάτα, τις ελιές και τον μαϊντανό και ανακάτεψε ξανά, για να μη βγάλει ζουμιά η τομάτα.
 
Tip
Πασπάλισε με λίγο έξτρα μαϊντανό ή φρέσκια ρίγανη πριν σερβίρεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ