Μοσχάρι με πετιμέζι, κάστανα και στριφτούδι

1Ω & 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τρυφερά κομμάτια μοσχάρι, απολαυστικά κάστανα δένουν σε μια γλυκιά σάλτσα από πετιμέζι! Σέρβιρέ το με απολαυστικά ζυμαρικά. Μια συνταγή που πρωτοείδαμε σε επεισόδιο της εκπομπής Master Chef, από τα χεράκια του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι για μαγειρευτό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 100gr πετιμέζι
  • 100gr κάστανα ολόκληρα καθαρισμένα
  • 3 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 20gr θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1κιλό στριφτούδι* ή άλλο ζυμαρικό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μοσχάρι και τα κάστανα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το πετιμέζι, τις ντομάτες, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και βράζουμε για 1 ώρα.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Tip

Το στριφτούδι είναι ζυμαρικό.Το βράζουμε όσο μας αρέσει και το σερβίρουμε με το μοσχάρι μας.

Read More

And More