Μπουκατίνι με κόκκινη σάλτσα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δοκίμασε μια φορά να μην κάνεις το χοντρό μακαρόνι με την τρύπα στη μέση παστίτσιο. Ετοίμασε μια κλασική ιταλική κόκκινη σάλτσα και απόλαυσε την καθώς βρίσκει διέξοδο μέσα από τα ζυμαρικά σου! 

Συστατικά

  • 1 πακέτο μπουκατίνι
  • 3-4 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. ντοματίνια σε τσαμπί
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζάνιού τοματοχυμό συμπυκωμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μπαλσάμικο ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη, φασκόμηλο
  • Λίγο μπούκοβο
  • Παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα ντοματίνια καθαρισμένα και πλυμένα σε ένα ταψί, πασπάλισε με λίγη ζάχαρη, αλάτι, ρίγανη και φασκόμηλο
  • Ψήσε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά να πάρουν χρώμα και να μελώσουν. Κράτησε 2-3 ολόκληρα για το σερβίρισμα
  • Ξεφλούδισε τα υπόλοιπα όσο είανι ζεστά και λιώσε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με αλατοπίπερο
  • Την ίδια ώρα βάλε το τηγάνι να κάψει και φρυγάνισε το μπέικ χωρίς λάδι να γίνει τραγανό. Αφαίρεσε και κράτησε στην άκρη
  • Πρόσθεσε ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήσε με μια ιδέα μπαλσάμικο. Άφησε το αλκοόλ του ξυδιού να εξατμιστεί 
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το τοματοχυμό και το μπούκοβο. Άφησε την σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά
  • Βάλε τώρα τα ζυμαρικά σου σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κράτησε ένα ποτηράκι του κρασιού από το νερό τους
  • Όταν είναι έτοιμα ρίξε μαζί με το νερό που κράτησες στη σάλτσα. Στο τέλος πρόσθεσε και τη σάλτσα από τα ντοματίνια
  • Σέρβιρε με μπόλικη παρμεζάνα

Tip


Read More

And More