Παστίτσιο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου μας εξηγείς πως, πολύ απλά θα κόψεις 170 θερμίδες από το παστίτσιο σου και από τη σιλουέτα σου! Το μυστικό κρύβεται στη μπεσαμέλ που γίνεται βελούδινη και γευστική και χωρίς αυγά, αλλά και στα μακαρόνια τα οποία δεν χρειάζονται πέρασμα από την κατσαρόλα με βούτυρο!

Συστατικά

  • 500 γρ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1 κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Υλικά για την μπεσαμέλ: 8 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 150 γρ μαργαρίνη (Υπολόγισε 1 κ.σ ανά φλιτζάνι γάλα)
  • 160 γρ αλεύρι (Υπολόγισε 1 κ.σ ανά φλιτζάνι γάλα)
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίες, βγάζοντας τα από τη φωτιά λίγο πριν βράσουν τελείως. Σούρωσέ τα και μην τα περάσεις ξανά από την κατσαρόλα με βούτυρο
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάλε τη μαργαρίνη να λιώσει καλά
  • Πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς να γίνει ένα όμοιόμορφος χυλός
  • Συμπλήρωσε το γάλα και ανακάτευε συνέχεια μέχρι να πήξει καλά μπεσαμέλ. Άφησε λίγο στην άκρη να κρυώσει και σφίξει ακόμη περισσότερο
  • Εν τω μεταξύ σόταρε το κρεμμυδάκι σου σε λίγο ελαιόλαδο και καβούρδισε τον κιμά σου. Συμπλήρωσε με τον χυμό ντομάτας και αλατοπιπέρωσε
  • Ανακάτεψε τον κιμά με τα μακαρόνα και στρώσε τα στο ταψί
  • Σκέπασε με την μπεσαμέλ και βάλε στο φούρνο στους 180oC για 40 περίπου λεπτά μέχρι να κάνει χρυσαφένια κρούστα

Tip

Μπορείς να αφαιρέσεις και τελείως τη μαργαρίνη. Κράτα ένα ποτήρι γάλα και χτύπησε εκεί μέσα το αλεύρι. Η μπεσαμέλ σου θα δέσει το ίδιο καλά!

Read More

And More