Πένες αραμπιάτα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Καυτερή πρόταση για εσένα που λατρεύεις τα πικάντικα… παραδοσιακή, ιταλική και απόλυτα χειμωνιάτικη συνταγή. Γιατί μια τόσο πικάντικη μακαρονάδα είναι ό, τι πρέπει για να ζεσταθείς στο κρύο!

Συστατικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά πένες
  • 2 καυτερές πιπεριές χαλαπένιος
  • 1 κουτί τοματοχυμό ή τοματάκια ψιλοκομμένα(500γρ.)
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού ελιές καλαμών
  • Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
  • Τριμμένο τυρί για μακαρόνια (Κεφαλοτύρι)
  • 4-5 φυλλαράκια βασιλικού
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Συμπλήρωσε τις καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες μαζί με το σκόρδο
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε την ντομάτα, αλάτι και λίγη ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
  • Σκέπασε και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Πρόσθεσε και τις ελιές σε ροδέλες και κατέβασε από τη φωτιά
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τις πέννες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σούρωσε και ανάμειξε μέσα στην καυτερή σάλτσα. Σέρβιρε με μπόλικο τριμμένο τυρί και πιπέρι

Tip

Αφαίρεσε τα σποράκια της καυτερής πιπεριάς πριν τη ρίξεις στην κατσαρόλα, γιατί θα σου χαλάσουν την υφή της σάλτσας!

Read More

And More