Πένες με αγκινάρες και ελιές

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ανοιξιάτικες πένες με αγκινάρες, αρακά και ελιές

Συστατικά

  • 6 αγκινάρες
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 1/2 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1/4 φλ. βασιλικός
  • 2 ντομάτες
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλ. αρακάς
  • 1 πακέτο πένες
  • πεκορίνο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μεσαία φωτιά.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι τις καθαρισμένες αγκινάρες, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το λεμόνι σε φέτες και τη δάφνη.
  • Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, κλείσε με το καπάκι και άφησ ενα βράσει για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Αφαίρεσε το καπάκι και πρόσθεσε τις ελιές, τον βασιλικό, την ντομάτα και το βούτυρο και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε και τον αρακά, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο και αφαίρεσε από το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Βράσε τις πένες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και πασπάλισέ το φαγητό με μπόλικο πεκορίνο.

Read More

And More