Ριζότο με φρέσκο αρακά και προσούτο

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Βρήκαμε στον πάγκο της λαϊκής ολόφρεσκο αρακά και εμπνευστήκαμε ένα αρωματικό και γευστικό φαγητό! Δοκίμασέ το και εκμεταλλεύσου τα λαχανικά της εποχής! 

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
  • 2 1/4 φλιτζ ζωμός κότας
  • ½ φλιτζάνι αρακά
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο καρότο
  • 4-5 φέτες προσούτο
  • 1 φλιτζ. φρέσκο σπανάκι
  • 2 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.γλυκού φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρισε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Πρόσθεσε το ρύζι. Μαγείρεψε και ανακάτευε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να χρυσίσει.
  • Στο μεταξύ σε μέτρια κατσαρόλα βάλε το ζωμό να βράσει. Χαμήλωσε τη φωτιά στο ελάχιστο ώστε να κρατήσεις το ζωμό ζεστό. Προσεκτικά βάλε μισό φλιτζάνι ζωμού στο τηγάνι με το ρύζι ανακατεύοντας διαρκώς. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός από το ρύζι.
  • Πρόσθεσε άλλο μισό φλιτζάνι ζωμού ανακατεύοντας για να απορροφηθεί. Πρόσθεσε ακόμη μισό φλιτζάνι, 1/4 τη φορά ανακατεύοντας το ρυζι. (Θα σου πάρει περίπου 18 με 20 λεπτά).
  • Ρίξε και τον υπόλοιπο ζωμό, τον αρακά και τα καρότα. Μαγείρεψε μέχρι το ρύζι να είναι αλ ντέντε και κρεμώδες.
  • Ρίξε το σπανάκι, την παρμεζάνα, το προσούτο σε κομματάκια και το θυμάρι. Ανακάτεψε 1-2 φορές και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More