Σαλάτα Fusili με σάλτσα πιπεριάς και καπνιστό σολομό

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι το ιδανικό ζυμαρικό για δροσερές σαλάτες. Στην συνταγή αυτή, τα σπαράγγια θα δέσουν άψογα με τον σολομό, που κολυμπάει σε σκορδάτη σος ψητής πιπεριάς. 

Συστατικά

  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
  • ½ κ.σ. Μπούκοβο
  • Ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 250γρ Fusilli
  • 10 σπαράγγια ωμά
  • 1 κομμάτι καπνιστό σολωμό (100γρ)
  • Άνηθο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε την κόκκινη πιπεριά στο γκριλ να ψηθεί καλά και να μαυρίσει η φλούδα της.
  • Τύλιξε σε πλαστική σακούλα μαγειρικής και άφησε να ψηθεί
  • Στη συνέχεια ξεφλούδισε την πιπεριά και καθάρισέ την από την φλούδα και τους σπόρους
  • Βάλε την πιπεριά σε ενα πολυμίξερ και χτύπησε μαζί με το σκόρδο και το ξύδι. Χτύπησε μέχρι να γίνει πουρές
  • Ράντισε σιγά, σιγά με ελαιόλαδο και χτύπα να γίνει ένα σώμα
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το μπούκοβο και το αλατοπίπερο
  • Εν τω μεταξύ βράσε τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Βάλε σε μια σαλατιέρα τα μακαρόνια και περίχυσε με τη σάλτσα πιπεριάς
  • Σέρβιρε με τον καπνιστό σολομό κομμένο σε κομματάκια και τα σπαράγγια

Tip


Read More

And More