Soba noodles με σκόρδο και kale

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πεντανόστιμα και light noodles με αγγούρι και λαχανίδα

Συστατικά

  • 250 gr soba noodles
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
  • 2 κ. σούπας σόγια σος
  • 2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 2 κ. γλυκού πάστα σκόρδου
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 αγγούρι
  • 60 gr kale
  • αυγά ποσέ (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μπολ πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το ξύδι, τη σόγια, το σησαμέλαιο, την πάστα σκόρδου και το σκόρδο λιωμένο και ανακάτεψέ τα καλά.
  • Κόψε το αγγούρι σε λεπτές φέτες μισοφέγγαρο και το kale με το χέρι σε μπουκιές.
  • Μόλις ετοιμαστούν τα noodles, σούρωσέ τα, ρίξε άφθονο κρύο νερό βρύσης επάνω τους και μόλις σουρώσουν καλά, πρόσθεσέ τα στο μπολ με τα λαχανικά.
  • Ρίξε από πάνω το dressing σκόρδου και ανακάτεψε όλα τα υλικά καλά.
  • Σέρβιρε με ένα αυγό ποσέ πάνω από τα noodles σε κάθε πιάτο.

Read More

And More