Σπαγγέτι με αντζούγιες

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το μυστικό των Ιταλών για ακαταμάχητες μακαρονάδες αποκαλύφτηκε… μια μακαρονάδα με θαλασσινό άρωμα από παστό γαύρο ή σαρδέλα! 

Συστατικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 8-10 φιλετάκια αντζούγιας παστής (ή γαύρου. Δες πως θα τον ετοιμάσεις εδώ)
  • 2 φέτες πολυκαιρισμένο ψωμί. Μόνο την ψίχα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 5-8 ελιές σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. τσιλι σος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε ελαφρά τα φιλετάκια και χώρισε τα φιλέτα στα δύο. Ψιλόκοψε παράλληλα τη ντομάτα σε κυβάκια
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε 2 σκελίδες σκόρδο. Πρόσθεσε και την ντομάτα και άφησε να τραβήξει για 5 λεπτά
  • Στο μεταξύ ρίξε και το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  • Σε άλλο τηγάνι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και φρυγάνισε το ψωμί θρυμματισμένο. Κράτησέ τα στην άκρη
  • Πρόσθεσε στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι το παστό ψάρι, το σκόρδο και το τσίλι. Σόταρε για λίγα λεπτά και κατέβασε από τη φωτιά
  • Στράγγιξε τα ζυμαρικά και ρίξε στη σάλτσα με την ντομάτα. Ανάμειξε καλά και πρόσθεσε και τις αντζούγιες
  • Τέλος ρίξε τον μαίντανό ψιλοκομμένο, τις ελιές και αλατοπιπέρωσε
  • Σέρβιρε

Tip


Read More

And More