Σπαγγέτι με spicy πέστο από παντζάρια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη, γρήγορη και οικονομική pasta με κόκκινο πέστο από παντζάρια

Συστατικά

  • 450 gr σπαγγέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. ωμά αμύγδαλα
  • 2 μεγάλα παντζάρια βρασμένα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
  • Κόψε τα βρασμένα παντζάρια σε κυβάκια.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε τα αμύγδαλα με το σκόρδο μέχρι να γίνουν πάστα.
  • Πρόσθεσε τα παντζάρια με το λάδι και το ξύδι και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
  • Αλατοπιπέρωσε το πέστο παντζαριού και ανακάτεψε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
  • Όσο είναι τα σπαγγέτι ζεστά, πρόσθεσέ τους το κόκκινο πέστο και ανακάτεψέ τα καλά μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με μπόλικη παρμεζάνα και γαρνίροντας με το σχοινόπρασο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164