Χριστουγεννιάτικες αρωματικές πένες

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών με μπέικον, λουκάνικο και κιμά τριών κρεάτων

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 200 gr μπέικον χοντροκομμένο
  • 250 gr καυτερό λουκάνικο
  • 500 gr ανάμεικτος κιμάς (χοιρινός, μοσχαρίσιος, αρνίσιος)
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. ζωμός βοδινού
  • 2 ντομάτες κονκασέ
  • 1 χούφτα μαϊντανός
  • 1/4 κ. γλυκού κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 450 gr πέννες
  • τριμμένο πεκορίνο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το σκόρδο, τη δάφνη και το μπέικον και σοτάρισέ τα για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε το λουκάνικο σε κύβους και τον κιμά και καβούρδισέ τα για πέντε λεπτά.
  • Κόψε το καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι και πρόσθεσέ τα στην κατσαρόλα, σοτάρισέ τα για πέντε λεπτά και πρόσθεσε το κρασί.
  • Βράσε για ένα λεπτό, πρόσθεσε το ζωμό και την ντομάτα με το μαϊντανό, την κανέλα και αλατοπίπερο και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για περίπου 15 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ρίξε τις πένες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε με μπόλικο πεκορίνο.

Read More

And More