Χυλοπίτες με φέτα

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αν κάποιο ζυμαρικό μπορεί να χαρακτηριστεί ελληνικό, αυτές είναι σίγουρα οι χυλοπίτες! Ετοίμασε μια συνταγή απλή, γρήγορη και πεντανόστιμη με σάλτσα φετούλας

Συστατικά

  • 250 γρ. χυλοπίτες
  • 250 γρ. φέτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ρίγανη, μέντα ξερή
  • Φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στράγγιξε και κράτησε λίγο από το νεράκι (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • Σε ένα τηγανάκι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο ψιλοκομμένο. Πρόσθεσε τη φέτα τριμμένη
  • Στη συνέχεια συμπλήρωσε το νερό από τις χυλοπίτες μαζί με τα ζυμαρικά. Δυνάμωσε τη φωτιά να φύγουν τα πολλά υγρά, ανακατεύοντας διαρκώς
  • Αφού σωθεί το πολύ νερό, πρόσθεσε τη ρίγανη και τη μέντα και αλατοπιπέρωσε. Πρόσεξε το αλάτι γιατί έχει αλμυρό στοιχείο από τη φέτα
  • Στο τέλος πρόσθεσε τα φυλλαράκια φασκόμηλου και σέρβιρε

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164