Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εάν δεν είσαι φαν της μελιτζάνας αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να μάθεις να την τρως χωρίς να σου κακοφανεί! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ

Συστατικά

  • ½  κιλό μελιτζάνες
  • 5 μέτριες ώριμες ντομάτες (ή αντίστοιχη ποσότητα ντοματίνια)
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι βασιλικός
  • 1 πακέτο πένες ή άλλο ζυμαρικό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε και κόψε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους.
  • Αλάτισέ τες καλά και άφησέ τες σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και να ξεπικρίσουν (περίπου 1 ώρα)
  • Ξέπλυνέ τες καλά και στράγγισέ τες.
  • Ξεφλούδισε και ψιλόκοψε τις ντομάτες. Αν χρησιμοποιείς ντοματίνια απλώς κόψτα στη μέση.
  • Βάλε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και ρίξε το σκόρδο και τς μελιτζάνες να σωταριστούν σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τον βασιλικό.
  • Άφησε τη σάλτσα να σιγοψηθεί  ώσπου να πήξει.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σου σε άφθονο νερό αλατισμένο.
  • Στράγγισέ τα και ρίξ’ τα μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  • Ανακάτεψε καλά.

Tip

Χρησιμοποίησε λευκή μελιτζάνα για έξτρα γλυκιά σάλτσα

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164