Φέτος θα φορέσω Clogs… Σαμπό δηλαδή! Θυμάσαι;

Και η μόδα κύκλους κάνει! Έρχεται μια τάση που κατακλύζει τους πάντες, τη φοράνε όλοι, τόσο πολύ που καταντά κουραστικό και μετά εξαφανίζεται. Γίνεται ρετρό, ανάμνηση, στοιχείο που σε κάνει να κοιτάς παλιές φωτογραφίες και να γελάς με το στιλ που υιοθετούσες τότε…

“Τότε ήταν πολύ της μόδας” λες ξεκαρδισμένη από τα γέλια, κοιτάζοντας τον εαυτό σου με τα ξύλινα σαμπό που σου φέρνουν στο μυαλό ανέμελες εποχές και εκείνον τον γνωστό θόρυβο που έκανε το ξύλο καθώς περπατούσες.

Κι από την εξορία του στιλ, εκεί που η μόδα είχε “στείλει” τα ξύλινα τσόκαρα της εφηβείας μας, μετονομάστηκαν σε clogs και επανήλθαν δριμύτερα. Πέρισυ, τα πρότεινε ο οίκος Chanel. Λουστραρισμένα με ένα πολυτελές λογότυπο στη ράχη τους διεκδίκησαν και κέρδισαν μια θέση ξανά στη μόδα. Και φέτος αρκετοί άλλοι ακολούθησαν το παράδειγμα και τα ξύλινα τακούνια είναι μεγάλη τάση και ακόμα μεγαλύτερη τα clogs -τα πιο χοντροκομμένα δηλαδή.

Αυτή θα είναι και η πρώτη μου ανοιξιάτικη αγορά. Γιατί μου μυρίζουν ξέγνοιαστα καλοκαίρια, γιατί μου θυμίζουν εμένα τότε, γιατί μου ξυπνάνε όμορφες νεανικές αναμνήσεις… Υπάρχουν μερικές τάσεις της μόδας με τις οποίες τελικά έχεις ένα περίεργο συναισθηματικό δέσιμο, που όταν ξαναεμφανιστούν στις βιτρίνες ξανά, σαν να δραπέτευσαν από το χρονοντούλαπο, σε τραβάνε κοντά τους. Φέρνουν ένα κομμάτι από το παρελθόν, το κουβαλάνε μέσα τους και το ξαναφέρνουν στο παρόν σου γλυκά.

Τα έχω πάρει ήδη στην κόρη μου. Πάντα ψωνίζω πρώτα για εκείνη. Της πήρα λοιπόν τα περιβόητα clogs και δεν βλέπω την ώρα να τα πάρω και για μένα… Με αυτά θα σηματοδοτήσω την έναρξη της καλοκαιρινής μου γκαρνταρόμπας. Ήδη στο μυαλό μου έχω αρχίσει να τα συνδυάζω με τα ρούχα μου…

Εσύ; Θα φορέσεις τα “τσόκαρά” σου ξανά;

Φιλιά,
Τατιάνα

And More