Tα κολοκυθάκια έχουμε μάθει να τα φτιάχνουμε ψητά, τηγανητά, γεμιστά ή παπουτσάκια! Στην Ελλάδα όμως σπάνια τα προσθέτουμε ωμά στη σαλάτα. Τα πράσινα, τρυφερά κολοκυθάκια μπορούν να δώσουν ιδιαίτερη γεύση και υφή σε μια σαλάτα. Αν μάλιστα τα συνδυάσεις με αρωματικό δυόσμο, πικάντικη ρόκα και απολαυστική φέτα, το αποτέλεσμα είναι μια σαλάτα extra καλοκαιρινή και πεντανόστιμη.
Υλικά για 2 άτομα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 2 μέτρια φρέσκα κολοκυθάκια
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 ματσάκι δυόσμο καθαρισμένο (μόνο τα φύλλα)
- 200 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Προετοιμασία
01Πλύνε καλά τα κολοκυθάκια και κόψε με ένα μαχαίρι τις δύο άκρες. Χρησιμοποίησε ένα peeler σαν αυτό που έχεις για να ξεφλουδίζεις πατάτες και κόψε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες. Φρόντισε να πετάξεις τα κομμάτια που έχουν σποράκια.
02Καθάρισε τη ρόκα και κόψε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια. Καθάρισε και το δυόσμο και κράτησε ολόκληρα τα μικρά φυλλαράκια, κόβοντας στα δύο ή στα τρία τα μεγαλύτερα.
03Βάλε τα κολοκυθάκια, τη ρόκα και το δυόσμο στη σαλατιέρα και από πάνω άπλωσε τα κυβάκια φέτας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
04Σε ένα μπολ βάλε το λάδι, το λεμόνι, το θυμάρι και την πάπρικα. Αλατοπιπέρωσε (με μέτρο! Μην ξεχνάς πως η φέτα είναι αρκετά αλμυρή) και χτύπησε καλά τα υλικά να γίνουν ένα. Περίχυσε τη σαλάτα σου με το dressing και σέρβιρε αμέσως.
Tip
Στίψε λίγο παραπάνω λεμόνι και κράτησε τα κολοκυθάκια σου μέσα σε αυτό μέχρι να τελειώσει η σαλάτα σου, για να είναι πιο ζωντανά μέσα στο πιάτο. Απλά στράγγιξέ τα από το λεμόνι και συνέχισε την εκτέλεση της συνταγής όπως παραπάνω.
Kαλή σας όρεξη!
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ