“Κέικ” σοκολάτας με 3 υλικά μόνο! Εύκολο, γρήγορο, light και πολύ υγιεινό

Επειδή όλες μας αγαπάμε τα γλυκά και θέλουμε να τα απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές, η λύση είναι μία. Να κάνουμε έξυπνες επιλογές, που και θα ικανοποιούν την επιθυμία μας για γλυκό (σοκολάτα συγκεκριμένα), αλλά και δεν θα επιβαρύνουν τον οργανισμό μας -ούτε τη ζυγαριά μας.

Σήμερα λοιπόν σας έχω μια καταπληκτική επιλογή. Εύκολη, γρήγορη και νοστιμότατη. Θα χρειαστεί να αφιερώσεις μόνο 10 λεπτά για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο σοκολατένιο γλυκό. Είναι χωρίς γλουτένη, χωρίς αβγά, χωρίς γαλακτοκομικά, είναι vegan και δεν χρειάζεται ψήσιμο.

Θα χρειαστείς μόνο 3 υλικά –μαύρη σοκολάτα, βρώμη και γάλα καρύδας– και θα το απολαύσεις πραγματικά!

Υλικά
-170 γρ. μαύρη σοκολάτα
-375 ml γάλα καρύδας
-220 γρ. νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση
1. Πάρε ένα στρογγυλό ταψάκι (18 cm περίπου), άλειψέ το με λίγο βούτυρο ή λάδι και στη βάση του βάλε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (άλειψέ το και αυτό με λίγο λάδι ή βούτυρο). Για την ώρα, άφησέ το στην άκρη.
2. Κόψε τη σοκολάτα σε όσο μικρότερα κομμάτια μπορείς και βάλτα σε ένα πυρίμαχο μπολ.
3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξε το γάλα καρύδας και άφησέ το να σιγοβράσει. Όταν δεις τις πρώτες φουσκαλίτσες βρασμού, το απομακρύνεις από τη φωτιά και το ρίχνεις στο μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα σου.
4. Αφήνεις για 2 λεπτά και μετά αρχίζεις να ανακατεύεις σιγά σιγά μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να έχεις ένα λείο αποτέλεσμα.
5. Προσθέτεις τη βρώμη και ανακατεύεις μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
6. Ρίξε το μείγμα στο ταψάκι σου και άφησέ το να κρυώσει.
7. Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου βάλτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Αυτό ήταν!

Μπορείς να το σερβίρεις με φρέσκα φρούτα της επιλογής σου. Με φράουλες είναι ιδανικό αυτήν την εποχή.

Tip: Όπως είδες δεν χρησιμοποιήσαμε επιπλέον ζάχαρη. Μόνο όση είχε η μαύρη σοκολάτα από μόνη της. Αν λοιπόν θέλεις το αποτέλεσμα να είναι πιο γλυκό, δεν έχεις παρά να προσθέσεις μία ή δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή όποιο άλλο γλυκαντικό θέλεις) στο κατσαρολάκι, την ώρα που σιγοβράζεις το γάλα καρύδας.
-Μπορείς να το κρατήσεις στο ψυγείο μέχρι και 5 μέρες.

Να το απολαύσετε!
Τατιάνα

And More