Πώς να ανανεώσεις το χώρο σου εύκολα και γρήγορα

Μύρισε Άνοιξη. Η φύση φέρνει την αισιοδοξία που τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Και όλοι μας νομίζω, έχουμε την ανάγκη να αλλάξει και κάτι στο σπίτι μας, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Έτσι, για να αλλάξει η ψυχολογία μας. Με μερικές απλές και έξυπνες κινήσεις, θα φρεσκάρουμε το χώρο μας, θα τον ανανεώσουμε και μαζί με αυτόν θα ανανεωθούμε κι εμείς. Άλλωστε οι ώρες που περνάμε πια στο σπίτι είναι πολλές και όπως είναι γνωστό, μας επηρεάζει. Πάμε να το αλλάξουμε, λοιπόν… 

-Δώσε “ανάσες” στο χώρο
Ας ξεκινήσουμε αφαιρώντας κάποια αντικείμενα, κάποια διακοσμητικά, ίσως και κάποια έπιπλα, που δεν τα χρησιμοποιούμε και απλά πιάνουν χώρο και “μπουκώνουν” την ατμόσφαιρα. Μια ανακατάταξη στα έπιπλα, απελευθερώνοντας χώρο θα δώσει και σε εμάς ανάσες. 

-Συν λίγο ή πολύ χρώμα
Το χρώμα πάντα παίζει θετικό ρόλο στην ψυχολογία. Και είναι συνώνυμο της Άνοιξης. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι τα λουλούδια. Μην διστάσεις να γεμίσεις τα βάζα σου και να τα τοποθετήσεις εκεί που θέλεις μέσα στο σπίτι. Στην τραπεζαρία, στη βιβλιοθήκη, ακόμα και στην κρεβατοκάμαρά σου. 

Χρώμα επίσης μπορείς να προσθέσεις με τη βοήθεια των αξεσουάρ. Μαξιλάρια, ριχτάρια, καδράκια στους τοίχους, διακοσμητικά σε έντονους ή παστέλ τόνους -ανάλογα με το γούστο σου. Οι παστέλ αποχρώσεις και οι ουδέτεροι τόνοι ταυτόχρονα με την αισιοδοξία, φέρνουν και αρμονία, ηρεμία και φως στο χώρο. 

Διώξε τα χειμερινά και καλωσόρισε τα ανοιξιάτικα. Αν έχεις διάθεση για πιο μεγάλες αλλαγές, οι κουρτίνες πραγματικά έχουν την ικανότητα να μεταμορφώσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Ανάλογα με το στιλ σου και την τολμηρότητά σου, μπορείς να επιλέξεις από παστέλ διάφανες μέχρι φλοράλ. 

-Η τάση της φύσης
Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι από τις πιο ισχυρές τάσεις τα τελευταία χρόνια και παραμένει. Μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν γωνιές του σπιτιού και να σου αλλάξουν τη διάθεση. Διάλεξε αυτό που ταιριάζει στο δικό σου γούστο και δώσε στο χώρο σου την απαραίτητη ζωντάνια. 

-Δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα
Μην ξεχνάς ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η εικόνα, αλλά και η αίσθηση, η μυρωδιά. Πρόσθεσε μερικά κεριά, μερικά αρωματικά χώρου σε ελαφριές ανοιξιάτικες μυρωδιές και άλλαξε αμέσως τον αέρα του σπιτιού σου. Φυσικά, και παίζουν και το διακοσμητικό τους ρόλο, οπότε διάλεξε είτε με χρώμα, είτε ακόμα και σε μεταλλικούς τόνους. Ό,τι ταιριάζει περισσότερο στο ύφος του σπιτιού σου. 

Είτε προτιμάς τις πιο μίνιμαλ καθαρές γραμμές, τις πιο κλασικές ή τις πιο μοντέρνες, φρόντισε το σπίτι σου να έχει φως, χρώμα και φρεσκάδα. Αυτό θα σε ανανεώσει. Πρόσθεσε και γλαστράκια με αρωματικά στην κουζίνα σου, που θα χρησιμοποιείς και στη μαγειρική σου και θα μοσχοβολήσει ο τόπος βασιλικό, μέντα κλπ.

Φιλιά,
Τατιάνα

 

 

And More