Ροζ βίντεο: Τι ορίζει ο νόμος για όσους διασύρουν κάποιον στο διαδίκτυο

Μάστιγα τείνει να γίνει ο διασυρμός των γυναικών μέσω της ανάρτησης ροζ βίντεο στο διαδίκτυο. Κάθε μήνα πληροφορούμαστε και για ένα νέο θύμα. Γυναίκες της διπλανής πόρτας, μητέρες, ανήλικες, γυναίκες της showbiz, καλλιτέχνιδες, γίνονται στόχοι των ανεγκέφαλων.

Κάποιες από αυτές δεν αντέχουν τον διασυρμό και αυτοκτονούν, όπως η φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη. Άλλες πάλι λυγίζουν και ζητούν τη βοήθεια ειδικών για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Θρασύδειλοι και εκδικητικοί πρώην, με ανάγκη κτήσης της γυναίκας ως αντικειμένου που τους ανήκει ή για επιβεβαίωση του …ανδρισμού τους, φίλοι και γνωστοί τους που το κάνουν για τον… χαβαλέ και μόνο -Θεούλη μου τι άτομα;- τις “πυροβολούν” με ένα upload του ροζ βίντεο στο διαδίκτυο.

Πόση απόγνωση μπορεί να προκαλέσει στο θύμα ένα τέτοιος δημόσιος διασυρμός; Πόση ντροπή; Τι συναισθηματικό κλονισμό;

Οι επίδοξοι θύτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο νέος ποινικός κώδικας έχει ευτυχώς αυστηροποιήσει τις ποινές για τέτοια αδικήματα. Μέχρι δέκα χρόνια κάθειρξη ενδέχεται να επιβληθούν σε κάποιον, που με σκοπό να βλάψει άλλον αναρτά στο διαδίκτυο εξευτελιστικό υλικό, που περιλαμβάνει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Όλοι αυτοί θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι θα μας βρούνε ενωμένους απέναντι σε μια από τις πιο σκληρές μορφές βίας: Τον δημόσιο εξευτελισμό της κάθε γυναίκας.

Τατιάνα

And More