Συνάντησα την Ρία Αντωνίου στη Ρώμη…

Ταξίδεψα το Σάββατο στη Ρώμη και συνάντησα τη Ρια Αντωνίου λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό του ιταλικού Dancing with the stars. Πήγα να της κάνω μια συνέντευξη για την εκπομπή μου στο Star. Η συνέντευξη θα προβληθεί τη Δευτέρα 12 Μαρτίου.

Έφυγα με την πρώτη πρωινή πτήση. Το ραντεβού μας ήταν στο ξενοδοχείο που διαμένει όλο αυτό το χρονικό διάστημα της συμμετοχής της στο show της RAI.
Με υποδέχτηκε στο lobby ο μάνατζέρ της Ηλίας Πανταζόπουλος. Είναι ο άνθρωπος που φροντίζει για τα πάντα. Ο άνθρωπος που την έστειλε στη Ιταλία να δουλέψει, αυτός που έκλεισε τη συμφωνία με το ιταλικό κανάλι.

Όταν πια ήταν όλα έτοιμα, στήθηκε η κάμερα και ο φωτισμός, η Ρία κατέβηκε για να ξεκινήσουμε.

Φορούσε μαύρο stretch παντελόνι, μαύρο πουκάμισο και ένα κόκκινο κοντό δερμάτινο σακάκι. Έχει ύψος ένα ογδόντα και εντυπωσίακές αναλογίες. Πελώρια πόδια, λεπτή μέση, όμορφο μπούστο. Δεν έκλεψε τυχαία τις καρδιές των ιταλών τηλεθεατών!

Με αντιμετώπισε με γλυκύτητα και συστολή. Μου μίλησε για τα παιδικά της χρόνια στο Xαλάνδρι, τον αυστηρό μπαμπά της, υποπλοίαρχο του πολεμικού ναυτικού και τα όνειρα της μαμά της για τη μόδα.

Μιλήσαμε για τους αναρίθμητους διαγωνισμούς ομορφιάς στους οποίους έχει συμμετάσχει, τουλάχιστον πέντε, ξεκινώντας από τα Πελοποννησιακά καλλιστεία (δυο φορές παρακαλώ), τα καλλιστεία του Αντέννα και διάφορους άλλους διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μιλήσαμε ακόμα για τις προκλητικές φωτογραφίσεις, στο playboy και άλλα περιοδικά για την προσπάθεια που έκανε στο τραγούδι και για την απόφαση να βρει την τύχη της στην Ιταλία.

Πίσω από τη λάμψη της τηλεόρασης και τη επιτυχίας, κρύβεται πολύ προσπάθεια και μοναξιά. Έμεινε για πρώτη φορά μόνη σε μια χώρα, που δεν μιλούσε τη γλώσσα. Πήγαινε από audition σε audition και έκανε για κάποιους μήνες φωτογραφίσεις για καταλόγους και διαφημιστικά, που της έκλεινε το πρακτορείο της.

Η πρόταση για το Ballando Con Le Stelle ήταν η μεγάλη της ευκαιρία. Το αιώνια ελκυστικό πρότυπο της αφελούς ξανθιάς, αυτό που αγάπησαν εκατομμύρια ανθρώπων στο πρόσωπο της Marilyn και των ρόλων της εγχώριας Αλίκης Βουγιουκλάκη, ενσαρκώθηκε από τη Ρία στο ιταλικό show. ‘Aθελα της έγινε η προστατευόμενη ευαίσθητη ξανθιά γατούλα των Ιταλών. Το γεγονός ότι δεν ξέρει τη γλώσσα, την κάνει να φαίνεται αδύναμη και αφελής . Tα δάκρυά της μετά τις επιθέσεις της επιτροπής δημιούργησαν συμπάθεια στο κοινό, που αποφάσισε να την αγκαλιάσει.

Η καθημερινότητά δεν καθόλου εύκολη και λαμπερή. Κάνει όλη την ημέρα πρόβες, που καταγράφονται με κάμερα. Οι ιταλοί έχουν κάνει μια παραλλαγή του αμερικάνικου Dancing βάζοντας και στοιχεία big brother με κάμερες κρυμμένες πίσω από τους καθρέφτες κτλ.

Γυρνάει το βράδυ πίσω στο ξενοδοχείο ( μην φανταστείτε κάτι πολυτελές) κατάκοπη και μόνη για να κοιμηθεί και να ξεκινήσει την άλλη μέρα από την αρχή.

Πήγαμε μαζί μία βόλτα στο κέντρο της Ρώμης, στην πανέμορφη Piazza di Spagna και ρίξαμε ένα κέρμα στο σιντριβάνι με την ευχή να περάσει στον τελικό. Τελικά το κέρμα έκανε το … μαγικό του!

And More