Πώς θα μύριζε κάθε ζώδιο αν ήταν άρωμα!

Διαλέγουμε το άρωμά μας βάσει των συστατικών του. Συνήθως. Ή τα κριτήρια μπορεί να είναι και κάμποσα ακόμη που δεν μου περνάει ο νους, αλλά ποτέ μα ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να διαλέξω το άρωμά μου με βάση το ζώδιό μου. Το… ποιο;

Υπάρχει αυτή η συγκλονιστική εταιρία αρωμάτων, η Demeter Fragrance Library, η οποία έχει κυκλοφορήσει εκεί έξω τα πιο περίεργα αρώματα που μιμούνται φυσικές μυρωδιές (από μυρωδιά μωρού μέχρι και… πίτσα). Αυτή η εταιρία, λοιπόν, είχε αυτή την έμπνευση να δημιουργήσει 12 διαφορετικά αρώματα για τα 12 διαφορετικά ζώδια. Πώς; Με ποια κριτήρια; Ο Mark Crames, CEO της εταιρίας, εξηγεί: “Επιλέξαμε τις μυρωδιές βάσει των χαρακτηριστικών κάθε ζωδίου, αυτών που ακούγεται ότι έχουν”. Και να, τελικά, πώς μυρίζει το κάθε άρωμα βάσει ζωδίου (και το αντίστροφο):

Κριός: Βροχή. Ακριβώς όπως το κριάρι, έτσι και η βροχή έχει έναν δυναμισμό κι ένα μυστήριο.

Ταύρος: Γιγαντιαία Σεκόια (δέντρο). Έντονο, φρέσκο, ξυλώδες, δυναμικό ακριβώς όπως και το Ταύρος.

Δίδυμος: Το φως του φεγγαριού που αντανακλάται στο νερό. Η έμπνευση εδώ προέρχεται από το σήμα του ζωδίου αυτού, ενώ η μυρωδιά είναι αρκετά ρομαντική.

Καρκίνος: Ωκεανός. Ένα γοητευτικό ζώδιο και μια μυρωδιά που γοητεύει ακριβώς όπως ο ωκεανός.

Λέων: Λιακάδα. Φλογερό και φωτεινό όπως κάθε Λέοντας.

Παρθένος: Σανδαλόξυλο. Λέγεται ότι οι τελειομανείς παρθένοι αρέσκονται στις καθαρές, αισθησιακές, γήινες και φρέσκες μυρωδιές. Και είναι αλήθεια.

Ζυγός: Αέρας του βουνού. Δροσερός και ξεκάθαρος όσο αυτό το ζώδιο.

Σκορπιός: Λωτός. Ένα λουλούδι που αποπνέει αποφασιστικότητα, επινοητικότητα και ανθεκτικότητα.

Τοξότης: Vetiver. Ένα φυτό γεμάτο ενέργεια.

Αιγόκερως: Γη και χώμα. Μια μυρωδιά γα ένα ζώδιο που του αρέσει ο ρεαλισμός.

Υδροχόος:
Λινό. Αντικατοπτρίζει την ικανότητα του Υδροχόου να βλέπει πάντα και τις δύο πλευρές, δίνοντας έτσι λύσεις.

Ιχθείς: Θαλασσινός αέρας. Ακριβώς όπως και οι Ιχθύες που είναι ευγενικοί και απολαμβάνουν την ζωή χωρίς να δημιουργούν προβλήματα.

Για πες! Βρίσκεις ότι όντως υπάρχει αντιστοιχία; Οτι εσύ ως Παρθένος, Λέων ή Σκορπιός θα ήθελες να μυρίζεις έτσι, ας πούμε;

Read More

And More