Τα βράδια της καραντίνας…

Τα βράδια της καραντίνας περνούν με πολύ Netflix, αγκαλιές κάτω από τη ζεστή κουβέρτα και δυστυχώς φαγητό. Όταν τελειώνω μια καλή σειρά αρχίζω και ρωτάω τους φίλους, τί έχουν να μου προτείνουν. Για αυτό σκέφτηκα να σας γράψω για δυο σειρές που είδα τώρα τελευταία και μου άρεσαν πολύ.

Με έχει συνεπάρει το “Alienist”. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Παραγωγάρα, με καταπληκτική σκηνοθεσία, σκηνογραφία και πλοκή που θα σας κρατήσει με κομμένη την ανάσα. Η πρώτη σεζόν -σε περίπτωση που δεν την έχετε δει- είναι εξίσου συναρπαστική με τη δεύτερη.

Πρόκειται για σειρά εποχής, η οποία εκτυλίσσεται στα τέλη του 19ου αιώνα στη Νέα Υόρκη, βασισμένη στα ομώνυμα αστυνομικά μυθιστορήματα του Caleb Carr. Η λέξη Alienist είναι μια αρχαϊκή βερσιόν του όρου ψυχίατρος. Μια παρέα ανθρώπων: ένας ψυχίατρος, μια ντετέκτιβ, ένας δημοσιογράφος και δυο ιατροδικαστές, ερευνούν και εξιχνιάζουν εγκλήματα που διαπράττουν serial killers.

Για μένα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που προσπαθούν να προσεγγίσουν τις υποθέσεις, χωρίς τα σημερινά μέσα που διαθέτει η αστυνομία. Τότε, δεν υπήρχε ούτε η έννοια των αποτυπωμάτων!

 

Μια άλλη σειρά που βρήκα ενδιαφέρουσα, είναι μια ρωσική παραγωγή -ναι, απόρησα με τον εαυτό μου αρχικά, καθώς μιλάνε ρωσικά στη σειρά- που τιτλοφορείται “To the Lake”. Αν σε έχει πάρει από κάτω η καραντίνα καλύτερα απόφυγέ το. Η σειρά πραγματεύεται τη μόλυνση των κατοίκων της Μόσχας από έναν άγνωστο θανατηφόρο ιό, που προκαλεί βήχα και αποχρωματισμό των ματιών! Επίκαιρο το λες σίγουρα!

Οι πόλεις νεκρώνουν και μπαίνουν σε καραντίνα, το χάος και η ανομία κυριαρχούν και μια ομάδα ανθρώπων αγωνίζεται να επιβιώσει. Είναι εξαιρετικός ο τρόπος που παρουσιάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις και η ανάγκη του ανθρώπου να αγαπηθεί και να αγαπήσει μέσα στις ακραίες αυτές συνθήκες. Οικογενειακά δράματα εκτυλίσσονται με φόντο την τρομερή καταστροφή. Άνθρωποι που κανονικά δεν θα ήταν ποτέ κάτω από την ίδια στέγη, πρέπει τώρα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από την επιδημία.

Η αγάπη αναδεικνύεται εξίσου σημαντική με τα πολύ βασικά αγαθά της επιβίωσης, όπως το φαγητό και το νερό. Οι ήρωες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιλογές τους.

Ένας από τους κεντρικούς ήρωες, ο Σεργκέι, σώζει τη νέα του σύντροφο με τον αυτιστικό γιο της μαζί με την εν διαστάσει σύζυγό του και το δικό τους γιο, μετά από ένα διαζύγιο με ακραίες εντάσεις. Καταλαβαίνετε… εκτός από το να επιβιώσουν πρέπει να μάθουν και να συγχωρούν.

Το ΣΚ ξεκινάμε με τον Νίκο τις σειρές από τις δέκα. Βλέπουμε συνήθως τρία επεισόδια μασουλώντας ωραία σνακ και συνοδεύοντάς τα με κρασάκι. Αν έχετε καμιά καλή σειρά να μου προτείνετε, αστυνομικό ή πολιτικό θρίλερ, για να αρέσει και στο σύζυγο, μπορείτε να μου γράψετε.

Φιλιά σε όλους,
Τατιάνα

And More