Το γλυκό της Καθαράς Δευτέρας κι ένα από τα αγαπημένα μου σνακ

To τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζει και ανυπομονώ. Λατρεύω τις γιορτές που έχουν τόσο ιδιαίτερα έθιμα και συνήθειες. Και τα Κούλουμα είναι πολύ ξεχωριστή γιορτή. Πάντα την είχα στο μυαλό μου σαν την “τελετή έναρξης” της άνοιξης. Είναι η πρώτη καλή αφορμή να βγεις στην εξοχή και τα παιδιά να παίξουν με τον χαρταετό. Και ύστερα είναι και όλες αυτές οι αγαπημένες γεύσεις… Λατρεμένα θαλασσινά, λαγάνα και ο αγαπημένος μου Μακεδονικός Χαλβάς.

Να σου πω την αλήθεια ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι το παραδοσιακό γλυκό που συνηθίζω να απολαμβάνω όλο το χρόνο. Δεν περιμένω την Καθαρά Δευτέρα για να τον βάλω στο μενού. Μια μερίδα του δεν έχει περισσότερες από 220 θερμίδες, πολύ λιγότερες δηλαδή από οποιοδήποτε άλλο γλυκό και η γεύση του είναι ανεπανάληπτη. Άσε που απ’ ό, τι διαβάζω ένα κομματάκι προσφέρει αντιοξειδωτικά που κάνουν την επιδερμίδα να λάμπει!

Συνήθως επιλέγω Μακεδονικό Χαλβά με φρουκτόζη που έχει την ίδια ξεχωριστή γεύση και χωρίς πρόσθετη επεξεργασμένη ζάχαρη. Όταν όμως έχω ανάγκη από πιο πλούσια γεύση διαλέγω αυτόν με την επικάλυψη μαύρης σοκολάτας.

Είναι ένα αγαπημένο υγιεινό σνακ που μου δίνει ενέργεια πριν την εκπομπή, δεν αισθάνομαι πείνα μέχρι το επόμενο μου γεύμα και το κυριότερο, δεν νιώθω την ανάγκη να φάω κάποιο γλυκό.

Και κάπως έτσι έχω καθιερώσει το Μακεδονικό Χαλβά σαν το γλυκό σνακ που μου κάνει καλό. Δεν στερούμαι το γλυκό, απλά βρήκα το γλυκό που μου κάνει καλό!

And More