Άρης στους Ιχθείς μέχρι 28 Ιουνίου 2020: Ποια ζώδια πρέπει να προσέχουν;

Ο Άρης στους Ιχθείς φέρνει παρασκήνιο και δολοπλοκίες. Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο; Η Αλίντα Κανάκη γράφει για αυτή τη διέλευση που θα κρατήσει μέχρι τέλος Ιουνίου.

Ο Άρης, ο κόκκινος πλανήτης, πέρασε στο τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, στους Ιχθείς, στις 13 Μαΐου και αναμένεται να ολοκληρώσει τη διέλευσή του για να περάσει στο ζώδιο που κυβερνά, στον Κριό, στις 28 Ιουνίου. Στον ενάμιση μήνα που θα φιλοξενείται στο ζώδιο των Ιχθύων αναμένεται να ενεργοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το παρασκήνιο, με μια διάχυτη αίσθηση ότι αόρατα νήματα κατευθύνουν την πορεία σου να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα.

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας ίσως να επιβραδυνθούν το διάστημα αυτό, το σίγουρο είναι ωστόσο ότι η αποτελεσματικότητα των κινήσεών σου δεν θα είναι η ίδια. Θα διαισθάνεσαι πολλές φορές ότι σε παρακολουθούν αόρατα μάτια, ότι κάποιος ή κάτι παρεμβαίνει εν αγνοία σου. Οι κινήσεις σου δεν θα έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, σαν να αλλάζει ένα αόρατο χέρι την πορεία των γεγονότων, αλλά δεν θα έχεις χειροπιαστές αποδείξεις, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί ένα γεγονός και να μην μπορείς πλέον να το αλλάξεις.

Καθυστερήσεις και πιθανές παρεμβολές θα έχεις την αίσθηση ότι δεν είναι τυχαίες, ότι οφείλονται κάπου, αλλά δεν θα μπορείς να εξακριβώσεις που. Για το λόγο αυτό ας φροντίσεις να μην κοινοποιείς τα σχέδιά σου, ώστε να αποφύγεις όσο το δυνατόν φαινόμενα υπονόμευσης. Ας κινηθείς με απόλυτη μυστικότητα για να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας των σχεδίων σου! Εάν πρόκειται να ξεκινήσεις μια καινούρια συνεργασία ή να έρθεις σε επαφή με άγνωστα άτομα, καλό θα ήταν να γνωρίζεις εκ των προτέρων όσα περισσότερα μπορείς για τα άτομα αυτά, ώστε να είσαι προετοιμασμένη ως προς το τι μπορείς να περιμένεις και από ποιον και πως να προφυλαχθείς.

Το διάστημα της διέλευσης του Άρη από τους Ιχθείς παρουσιάζεται παραδοσιακά έξαρση του κουτσομπολιού, των ραδιουργιών, των παρασκηνιακών ενεργειών, των δολιοφθορών, των εκβιασμών και των σαμποτάζ. Σκάνδαλα αποκαλύπτονται, μυστικές συμφωνίες έρχονται στο φως, παράνομοι δεσμοί ή παράνομες δοσοληψίες ξεσκεπάζονται, αποτέλεσμα τυχαίων γεγονότων ή κυρίως, της εκδικητικής μανίας ορκισμένων εχθρών ή πληγωμένων εραστών. Ο Άρης από τους Ιχθείς θεωρείται αστρολογικά ο προστάτης των κατασκόπων! Και αυτό από μόνο του λέει πολλά…

Ο Άρης συνδέεται συνήθως με εντάσεις και συγκρούσεις, στην παρούσα φάση όμως που οι συγκρούσεις θα περάσουν σε ένα πιο υπόγειο και ύπουλο επίπεδο, η καθημερινότητά σου θα είναι ως εκ τούτου αρκετά πιο ήσυχη και ειρηνική. Αυτό θα σε γλυτώσει από αρκετά προβλήματα και θα επιτρέψει να επικεντρωθείς στα τρέχοντα ζητήματα χωρίς περιττά άγχη. Αλλά ας έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι όποιος σε πλησιάζει, όλο και κάτι θα κρύβει, όλο και κάτι θα θέλει από σένα που δεν θα το μάθεις παρά μόνο όταν πια θα είναι αργά. Άνθρωποι που γνωρίζουν τα μυστικά σου μπορεί να σε εκβιάσουν ή να σε εκθέσουν ηθελημένα, μπορεί όμως να μπεις στον πειρασμό να ξεσκεπάσεις και να εκθέσεις μυστικές δραστηριότητες τρίτων.

Και καθώς ο συνήθως βίαιος Άρης θα ενεργοποιήσει ένα ζώδιο του νερού, θα πρέπει να περιμένεις συμβάντα που αφορούν στο υγρό στοιχείο. Και με αυτό εννοούμε από βλάβες στις υδραυλικές εγκαταστάσεις και διαρροές νερού έως πολύ έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Τρεις είναι οι όψεις του Άρη μέσα στο Μάιο που είναι σημαντικές. Η σύνοδός του με τη Σελήνη, το διπλό εξάγωνο με Σελήνη και Ουρανό και η αντίθεσή του πάλι με τη Σελήνη.

Η σύνοδος Άρη – Σελήνης πραγματοποιείται στις 15 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της επιρροής της θα υπάρχει έντονη συναισθηματική φόρτιση στην ατμόσφαιρα και τα γεγονότα που θα προκαλέσει θα ποικίλουν. Στη θετική εκδοχή της όψης, θα είσαι έτοιμη να συνδράμεις στο κοινωνικό σύνολο, να προσφέρεις φιλανθρωπικό έργο ή να υπερασπιστείς τα υψηλά ιδανικά και τις φιλοσοφικές σου ιδέες. Στην αρνητική της εκδοχή όμως η σύνοδος αυτή θα σε κάνει πιο καχύποπτη και επιφυλακτική, πιο ευαίσθητη, με μια αυξημένη ροπή στο αλκοόλ.

Το διπλό εξάγωνο Άρη – Σελήνης – Ουρανού ενεργοποιεί τη διαίσθηση, την οποία θα έχεις τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες να χρησιμοποιήσεις εποικοδομητικά. Είναι μια μέρα που μπορεί να φέρει μια επιχειρηματική ιδέα από το πουθενά, ένα ξαφνικό πλουτισμό, μια ανέλπιστη διέξοδο από μια δύσκολη κατάσταση, μια εφεύρεση ή μια ανέλπιστη νίκη σε ένα επικίνδυνο άθλημα.

Στις 30 Μαΐου έχουμε την αντίθεση Άρη – Σελήνης, μια όψη που έχει τη δυναμική να φέρει κάθε είδους πρόβλημα στο δρόμο σου. Στα πιο πιθανά σενάρια συγκαταλέγονται οι διαμάχες με συγγενείς, τα προβλήματα υγείας, οι βλάβες οικιακού εξοπλισμού, διαρροές νερού και ζημιές στο σπίτι, συμβάντα δηλαδή που δεν θα σου επιτρέπουν να επαναπαυτείς ή να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου.

Ο Άρης κατά τη διέλευση του αυτή δημιουργεί σειρά προβλημάτων σε όλα σχεδόν τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Πέντε είναι όμως τα “τυχερά” εκείνα, που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και είναι οι:

Τοξότες
Ο Άρης δημιουργεί αναστάτωση στον τομέα της ζωής σου που συνδέεται με τον 4ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου. Ο 4ος οίκος αντιπροσωπεύει την οικογένεια και τις ρίζες, την κατοικία σου και την οικογενειακή περιουσία. Το διάστημα που ακολουθεί είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν βλάβες στα υδραυλικά του σπιτιού σου και οι ζημιές να στοιχίσουν σημαντικά ποσά για να αποκατασταθούν. Είναι επίσης πιθανή κάποια διαμάχη για την οικογενειακή περιουσία. Οι εντάσεις και οι παρεξηγήσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα μπορεί να είναι συχνές ή να έχεις την αίσθηση ότι κάποιο μυστικό σου κρύβουν. Τέλος, ίσως αναγκαστείς να φύγεις από το χώρο σου λόγω ανωτέρας βίας ή να σου “φορτωθεί” κάποιο άτομο να το φιλοξενήσεις.

 

Παρθένοι
Η διέλευση του Άρη από τους Ιχθείς ενεργοποιεί τον 7ο οίκο σου, τον τομέα δηλαδή της ζωής σου που αφορά στο γάμο και τις σχέσεις σου, τους συνεταιρισμούς και τις συνεργασίες. Καθώς θα αγγίζει όλο το φάσμα των σχέσεών σου, ο Άρης αναμένεται να φέρει γκρίνιες και εντάσεις, διαπληκτισμούς και αντιπαραθέσεις τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και στην κοινωνική και την επαγγελματική σου ζωή. Όλοι θα απαιτούν και θα περιμένουν να κάνεις τα αδύνατα δυνατά, και όταν δεν θα καταφέρεις να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες τους θα σε κατηγορούν ότι δεν δείχνεις την απαιτούμενη κατανόηση, ότι δεν έχεις τη θέληση να βοηθήσεις και άλλα παρόμοια. Αποτέλεσμα του διαστήματος αυτού θα είναι πολλοί χωρισμοί και διαζύγια για το ζώδιό σου, διακοπή συνεργασιών και φιλικών σχέσεων.

 

Δίδυμοι
Τον 10ο οίκο του ωροσκοπίου σου ενεργοποιεί ο Άρης από τους Ιχθείς, τον τομέα της ζωής σου που σχετίζεται με την καριέρα και το δημόσιο βίο σου, με αποτέλεσμα να επηρεάσει τα επαγγελματικά σου και τις σχέσεις σου με συνεργάτες και ανωτέρους. Η κατάσταση μπορεί να σε φτάσει σε οριακό σημείο, ειδικά εάν υπάρξει η υποψία ότι κάποιος ή κάποιοι σου επιβουλεύονται και δρουν παρασκηνιακά για να ανακόψουν την πορεία σου ή να βλάψουν την φήμη σου. Ίσως μπεις στον πειρασμό να πολεμήσεις τους αντιπάλους σου με ύπουλα και υπόγεια μέσα, φέρνοντας έτσι σε δύσκολη θέση άτομα που σε εκτιμούν και σε εμπιστεύονται. Καλό είναι να προσέξεις τη δημόσια εικόνα σου, να μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τη δουλειά σου και να κάνεις υπομονή. Γιατί επάνω στα νεύρα σου μπορεί να παραιτηθείς και όταν ηρεμήσεις να τραβάς τα μαλλιά σου.

 

Ζυγοί
Ο Άρης ενεργοποιεί τον 6ο οίκο σου, αυτόν που αντιπροσωπεύει την υγεία και το εργασιακό σου περιβάλλον. Τις σαράντα περίπου μέρες που ακολουθούν θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή η υγεία σου, καθώς θα είσαι επιρρεπής στις μολύνσεις, τους τραυματισμούς και τις αλλεργικές αντιδράσεις. Φρόντισε τη διατροφή σου εισάγοντας καλύτερες διατροφικές συνήθειες και απόφυγε τις καταχρήσεις. Όσο για το εργασιακό περιβάλλον, θα υπάρχουν κόντρες και αντιπαραθέσεις, έριδες και διαπληκτισμοί, υπόγειες διαβουλεύσεις και πισώπλατα μαχαιρώματα, μια μεγάλη γκάμα δηλαδή, ικανή να διαλύσει τις σχέσεις σου με τους συνεργάτες ή συναδέλφους. Και ας μην ξεχνάς και τις πιθανές βλάβες στον εξοπλισμό, που θα ηλεκτρίσει λίγο περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα.

 

Αιγόκεροι
Η επικοινωνία σου, τα αδέλφια και οι συγγενείς βρίσκονται στο στόχαστρο του Άρη με την ενεργοποίηση του 3ου οίκου σου! Το διάστημα που ακολουθεί πρόσεξε τα λόγια σου, γιατί μπορεί να παρεξηγηθούν ή να διαστρεβλωθούν με αποτέλεσμα να προκύψουν αντιπαραθέσεις με το στενό συγγενικό σου περιβάλλον χωρίς λόγο και αιτία. Πιθανά ψέματα, δικαιολογίες ή μισές αλήθειες θα ξεσκεπαστούν και θα σε εκθέσουν στα μάτια των δικών σου ανθρώπων. Δυσκολίες όμως θα υπάρξουν και στις επαφές σου με τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να αντιμετωπίσεις προβλήματα με το μέσο μεταφοράς σου ή με τον τηλεπικοινωνιακό σου εξοπλισμό. Τέλος, πρόσεξε τα ατυχήματα από βιασύνη ή απροσεξία!

 

 

 

Read More

And More