Ρεσβερατρόλη! Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που αγαπά την υγεία και υπόσχεται να κάψει λίπος

Είναι ιδέα μου ή τρελαίνεσαι να μαθαίνεις για μυστικές ουσίες, στοιχέια διατροφής και συστατικά τροφών με περίεργα ονόματα; Όχι, δεν το κάνεις – και δεν το κάνουμε – από φετίχ! Είναι που όλα αυτά τα περίεργα ονόματα κάνουν καλό στο σώμα…

Με τη βοήθεια του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά μαθαίνουμε τι είναι ακριβώς η ρεσβερατρόλη, πώς ακριβώς σε βοηθά να χάσεις κιλά και σε ποια τρόφιμα θα την “ξετρυπώσεις”!

Σε τι μας βοηθά η ρεσβερατρόλη;
Αρχικά να σου πω, πως το όνομα αυτό παραπέμπει σε ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Και μέχρι σήμερα θα έχεις μάθει πως όπου αντιοξειδωτικό, εκεί και τα ωφέλη στην υγεία και τη γραμμή σου. Πιο συγκεκριμένα η ρεσβερατρόλη:

– Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, πράγμα που σημαίνει πως έχει την ιδιότητα να μειώνει το οξειδωτικό στρες και να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες

– Συμβάλλει στην οξείδωση των λιπιδίων των κυττάρων, κάτι που με απλά λόγια σε βοηθά να κάψεις περισσότερο λίπος

– Είναι ένα κι ένα για την αύξηση της σωματικής αντοχής

– Η ύπαρξη ρεσβερατρόλης σε έναν οργανισμό που αθλείται, συμβάλει στη μεγιστοποίηση της μυικής διάπλασης. Και διογκωμένο μυικό σύστημα μεταφράζεται σε περισσότερες καύσεις, ακόμη και όταν κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου.

– Τέλος, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως η ρεσβερατρόλη προστατεύει το ανοσοποιητικό και προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου.

Κάν’ το όπως οι Γαλλίδες…
Το έχουμε πει και στο παρελθόν! Οι Γαλλίδες έχουν βρει το μυστικό και παραμένουν πάντα στιλάτες και αδύνατες. Αν σε αυτό προσθέσεις και το υψηλό προσδόκιμο ζωής, τότε αντιλαμβάνεσαι πως είτε οι Γάλλοι έχουν κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό το μαγικό φίλτρο των προγόνων τους Αστερίξ και Οβελίξ, είτε ξέρουν τι θα πει σωστή διατροφή.

Ενώ λοιπόν μια Γαλλίδα θα απολαύσει το βουτυρένιο κρουασάν της, τα μοναδικά πιάτα με μπόλικη κρέμα γάλακτος και τις γαλλικές λιχουδιές με έξτρα θερμίδες, ούτε έχει την τάση να παχύνει, αλλά ούτε και να παρουσιάσει προβλήματα υγείας! Οι επιστήμονες λοιπόν πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στη ρεσβερατρόλη. Συγκεκριμένα οι έρευνες δείχνουν πως οι Γάλλοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σταφυλιών, σημείο κλειδί για την μακροζωία και την όμορφη σιλουέτα τους!

Που θα βρεις τη ρεβερατρόλη;
Καλά όλα αυτά… αλλά πόσο σταφύλι μπορείς να φας πια; Και την περίοδο που δεν υπάρχει το φρούτο στους πάγκους τι κάνεις; Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς μας εξηγεί σε ποιες τροφές μπορούμε να ξετρυπώσουμε τη ρεσβερατρόλη.

Read More

And More